Sutra se otvara košarkaški teren u čast Vase Micića. Specijalni gost biće…?

Obnovljeni košarkaški teren u dvorištu OŠ „Svetozar Marković“ otvoriće Vasilije Micić, dvostruki prvak Evrope sa ekipom Efesa i MVP finalnog turnira Evrolige

            Ova nedelja u Kraljevu je puna zabavnih događaja – red muzike, red sporta. Tako će sutra uveče, sreda 13. jul, u 19 časova u dvorištu OŠ „Svetozar Marković“ biti otvoren obnovljeni košarkaški teren posvećen Vasiliju Vasi Miciću, srpskom košarkaškom reprezentativcu, dvostrukom prvaku Evrope sa turskim Efesom, MVP igraču ovogodišnjeg finalnog turnira i MVP igraču cele prošlogodišnje Evrolige.

            Svečanu vrpcu preseći će lično Vasilije Micić, a najavljuje se da će doneti i pehar pobednika koji je proletos podigao u beogradskoj Štark areni. Ovom će prethoditi revijalna utakmica pionira KK Sloga i KK Mašinac, kao i nagradno takmičenje u šutiranju trojki, na kom može da učestvuje ko god bude želeo.

            Ovaj košarkaški teren je 92. po redu u okviru akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“. Takođe, svaka ubačena trojka uvećaće sumu koju će kompanija donirati Društvu za borbu protiv šećerne bolesti grada Kraljeva.

            Vasilije Micić je rođen u Kraljevu 1994. godine, deo detinjstva je proveo na Kopaoniku, a košarku je počeo da trenira nakon preseljenja u Beograd. Karijeru je gradio u ekipama Mega Vizure, Bajerna iz Minhena, Crvene zvezde, turskog Tofaša i litvanskog Žalgirisa, da bi svu raskoš svog talenta potvrdio u Efesu.

–  Pozivamo sve Kraljevčane da dođu na druženje sa Vasom Micićem i zajedno sa nama otvore 92. teren u okviru Mozzartove velike akcije. Cilj nam je da mladim talentima jednog od najomiljenijih sportova u Srbiji omogućimo što bolje uslove za dalji razvoj i napredak, u nadi da ćemo jednog dana pratiti njihove bravure na parketu u dresovima reprezentacije – kaže Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

U okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ u Kraljevu je pod obalom 2017. godine otvoren košarakaški teren u čast Nenada Krstića, Kraljevčanina i nekadašnjeg kapitena reprezentacije.

Nenad Krstić podbacuje loptu mladim kraljevačkim košarkašima prilikom otvaranja terena koji nosi njegovo ime – septembar 2017.g

R.V.