Teniserke Srbije i Kanade 16. i 17. aprila igraju u Kraljevu

U okviru Bili Džin King kupa ženske teniske reprezentacije Srbije i Kanade u petak i subotu igraće meč u Kraljevu. Hala sportova u Ribnici spremna je za vrhunski teniski događaj

            Teniserke Srbije i Kanade od juče treniraju u Hali sportova u Ribnici. Pobednice meča obezbediće plasman u kvalifikacije za ulazak u završni turnir Bili Džin King Kupa (bivšeg Fed kup takmičenja).

Takmičenje je organizovano pod posebnim uslovima. Obe reprezentacije su smeštene u hotelu „Pegaz“ u Vrnjačkoj Banji i od kako su pristigle, nalaze se u tzv. „mehur“ sistemu, što znači da se kreću samo od hotela do hale i obratno, bez mogućnosti izlaska, ili bilo kakvih spoljnih kontakata. To znači da u Hali kraj Ibra neće biti publike, ali ni predstavnika medija, sve izjave i kontakti sa novinarima biće preko zoom konferencija.

            Selektor naše reprezentacije Dušan Vemić odlučio se za sledeće igračice: Nina Stojanović (85. na WTA listi), Olga Danilović (158), Aleksandra Krunić (221), Ivana Jorović (237) i Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste).

Bili Džin King kup selekcija Srbije

Selektorka Kanade izabrala je sledećim igračice: Lejla Fernandez (WTA rang 72), Rebeka Marino (223), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (426). Ovakav izbor znači da Kanađanke neće nastupiti u najboljem sastavu, jer se njihova najbolja teniserka Andresku, 6. na WTA listi, povredila na turniru u Majamiju. To daje velike šanse našoj reprezentaciji.

Oslabljena Kanada nam stiže, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je jako važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo, a sa druge strane onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje koje je iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan. U dva dana imamo pet mečeva, što je jako zahtevno, ja se nadam i verujem da će naše devojke pokazati formu i timski duh, da će jedne od drugih izvući maksimum i ceo stručni štab će im pomoći da one to i učine – kaže naš selektor Dušan Vemić.

Žreb će biti u četvrtak na terenu u hali sportova. Dodajmo da će ovo biti i prilika Srbiji da se revanšira Kanađankama za poraz u Montrelau 2014. godine.

Hala sportova spremna za vrhunski tenis

            Direktor Sportskog centra Ibar Zoran Knežević kaže u izjavi za KRUG da je teniski teren za susret Srbije i Kanade postavljen tokom vikenda i da od juče reprezentacije dolaze na treningde dva puta dnevno, pre i posle podne, po dva sata, naizmenično.

            – Iz neformalnih kontakata mogu reći da su zvaničnici ITF-a i našeg Teniskog saveza i ovoga puta zadovoljni uslovima u hali. Naš objekat je i dalje u odličnom stanju tako da ispunjava sve zahteve za vrhunski sportski događaj. Od specifičnosti koje je uslovila ova epidemija, reći ću da postoje dva „balona“ u kojima se obavlja testiranje svih osoba koje iz nekog razloga moraju da uđu u dvoranu, a broj tih osoba je sveden na minimum.

            Paralelno se i bez ikakvih smetnji odvija vakcinisanje u jednom od holova Hale sportova.  Ova dva događaja i njihovi akteri – teniski meč i vakcinacija – nemaju nikakvih međusobnih dodira, jer su prostori u kojima se odvijaju ergonomski autonomni – kaže direktor Sportskog centra Zoran Knežević.

Teniserka Nina Stojanović

            Na kraju recimo da je velika šteta što će se ovaj meč odvijati bez publike, jer posle onih najboljih godina Ane Ivanović i Jelene janković, Srbija sada ima mladu i atraktivnu ekipu. Nina Stojanović je na sasvim solidnom 85. mestu, Olga Danilović je zvezda u usponu, kao i Ivana Jorović iz komšijskog Čačka, koja bi svakako privukla veliki broj Kraljevčana i Čačana, Aleksandra Krunić je oduvek imala izražen timski duh i davala najbolje partije igrajući za reprezentaciju.

            Hala sportova u Kraljevu će, nažalost, biti prazna, ali uvereni smo da će i ovoga puta biti dobar domaćin.

R.V.