Teniski turnir u znak sećanja na tragično preminulog Nebojšu Milenkovića

Sportskim ponašanjem i poštovanjem lićnosti drugih možemo uticati na svest mladih, ali i odraslih –  kako se treba ponasati fer, kako u sportu, tako i u životu, poruka je organizatora – teniskog kluba Top Tenis

Na terenima teniskog kluba Top Tenis u Sportskom Centru Ribnica održan je prvi memorijalni turnir – Šone.

U znak sećanja na nedavno tragično preminulog Nebojšu Milenkovića iz Kraljeva, inače dogogodišnjeg takmičara Teniskog Saveza Srbije, njegov prijatelj i dugogodisnji sportski drug Boris Premović, organizovao je  ovaj turnir.

Učestvovalo je tridesetak  takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji uzrasta do 14 godina, a najbolja od devojčica bila je Milena Brdjanin iz Kraljeva. Milena je savladala Andjelinu Aćimović iz Užica. U konkurenciji dečaka prvo mesto osvojio je Marko Stanić iz Gornjeg Milanovca, ispred Filipa Balinta iz Kikinde

Turnir je prosao u odličnoj tamkičarskoj atmosferi, a pre svega imao je za cilj da na mlade deluje edukativno. Sportskim ponašanjem i poštovanjem lićnosti drugih možemo uticati na svest mladih, ali i odraslih –  kako se treba ponasati fer, kako u sportu, tako i u životu.

Ideja je da ovaj turnir zaživi i da i ubuduće motiviše mlade na sport i druženje.

Nebojša Milenković preminuo je pre 10 dana, posle tuče koja se dogodila na porodičnom slavlju u Stublu, kada je zadobio teške povrede u predelu glave zbog kojih je hitno prebačen u kraljevačku bolnicu, a potom u Klinički centar u Kragujevcu gde je, uprkos naporima lekara, podlegao povredama.