Vaterpolo u Kraljevu posle dve godine: Počinje Memorijalni turnir „Dr Dane Lukić“

Na  7. Memorijalnom turiniru u Kraljevu „Dr Dane Lukić“ učestvuju četiri ekipe. Večeras od 18,30h i 20h dve polufinalne utakmice, a borba za medalje u nedelju u istim terminima

            Ljubitelji vaterpola u Kraljevu posle dve godine imaće najzad priliku da na gradskom bazenu gledaju zvanične vaterpolo utakmice. Vaterpolo plivački klub Kraljevo od danas do nedelje organizuje 7. Memorijalni turnir „Dr Dane Lukić“, osnovan u spomen na tragično stradalog dugogodišnjeg predsednika kluba i uglednog kraljevačkog hirurga dr Slobodana Daneta Lukića.

Na turniru osim domaćina učestvuju aktuelni prvaci države vaterpolisti kragujevačkog „Radničkog“, zatim  „Rasina“ iz Kruševca i „Goč“ iz Vrnjačke Banje. Raspored utakmica je sledeći:

Petak, polufinala

  • 18,30h Radnički – Rasina
  • 20h      Kraljevo – Goč

Nedelja, utakmice za medalje:

  • 18,30 borba za treće mesto
  • 20h    finale

Sekretar VPK Kraljevo Milan Genčević podseća nas da prvi tim kraljevačkih vaterpolista nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu još od avgusta 2019. godine.

Mi smo i dalje članovi Druge lige. Prošlu takmičarsku sezonu smo potpuno preskočili, jer zbog epidemije kovida gradski bazen nije radio. Letnja liga počinje 17. jula i trjaće mesec i po dana. U timu imamo samo domaće grače, mlade vaterpoliste potekle u našem klubu, od kojih su se neki i afirmisali u drugoim klubovima, a sa dvojnom registracijom mogu igrati i za nas – objašnjava Genčević za portal KRUG.

Prvenstvo Druge lige VPK Kraljevoi počeće 17. jula utakmicom u Vrnjačkoj Banji. Ljubiteljima vaterpola preporučujemo tekst Vaterpolo i plivanje u Kraljevu, to vam je čista ljubav… u kome smo pisali o tome kako duže od četvrt veka opstaje klub zaljubljenika u plivanje i vaterpolo iako Kraljevo nema zatvoreni bazen.

R.Vesković