U Kraljevačkom pozorištu gostuje „Usud po Grigoriju“

Drama je inspirisana sudbinom i delom Grigorija Božovića (1880-1945) koji je bio jedna od ideoloških žrtava posleratnih komunističkih vlasti

Narodno pozorište Priština sa sedištem izmeštenim u Gračanicu u Kraljevačkom pozoištu gostuje u utorak 15. novembra. Predstavu „Usud po Grigoriju” po tekstu Miloša Latinovića, režirao je Branko Popović. Drama je inspirisana sudbinom i delom Grigorija Božovića (1880-1945), književnika, novinara, prosvetnog i nacionalnog radnika, vođe srpskog pokreta u Makedoniji, političara i narodnog poslanika, jedne od ideoloških žrtava posleratnih komunističkih vlasti.

Zajedno sa Milošem Latinovićem i Brankom Popovićem na „Usudu po Grigoriju” radili su: scenograf Goran Stojčetović, kostimograf Boris Čakširan, koreografkinja Isidora Stanišić, a originalnu muziku komponovao je Bojan Stojčetović. U predstavi igraju: Nebojša Đorđević, Ivana Kovačević, Bojan Stojčetović, Nemanja Janičić, Jasmina Stojiljković, Ognjen Milovanović, Tamara Tomanović, Strahinja Bičanin i Nikola Stanković.

Početak predstave je u 20 časova, a ulaznica košta 400 dinara.