Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. jun 2019.

Vanredna odbrana od poplava uvedena je u celoj zemlji, a u kraljevačkom kraju stradali su putevi, mostovi, preduzeća; mnogi prošlu noć nisu mogli da provedu u poplavljenim kućama, saniranje štete tek predstoji, a svi i dalje gledaju u nebo

U Kraljevu je, od juče, kao i u još 11 opština i gradova u Srbiji – vanredna situacija zbog poplava. U tim mestima, prema podacima Sektora za vanredne situacije evakuisano je 297 osoba, oštećeni su mnogi putevi, mostovi, poplavljena brojna domaćinstva, čak i seoska groblja.

 

Ipak, ohrabruje najava meteorologa da će u naredna dva dana padavine biti manjeg intenziteta.

Nadležni iz Sektora za vanredne situacije procenjuju da se voda povlači u svim krajevima, ali da tek predstoji ogroman posao koji će omogućiti ljudima iz poplavljenih kuća da se vrate u njih.

Republički hidrometeoroški zavod je izdao hidološko upozorenje u kojem se navodi da će do sutra, (sreda 5. jun), u porastu biti vodostaji na na gornjem toku Zapadne Morave i Ina bru, alii da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Veliki broj građana iz poplavljenih područja na teritoriji grada Kraljeva žali se da je pravovremena pomoć izostala, a gradonnačelnik Kraljeva, koji je i komandant Gradskog štaba za varedne situacije kaže da deluju prioritetima i moli građane da pokušaju i sami da se organizuju, pre nego što stigne stručna pomoć, zbog toga što je veliki broj onih kojima je pomoć potrebna.

Prema objašnjenjima meteorologa, samo u noći između nedelje i ponedeljka palo je više od 120 litara kiše po metru kvadratnom, a to je količina koja obično padne u toku celog meseca. Do toga je došlo zbog pomeranja snažnog oblačnog sistema, koji se premestio sa Bugarske i Grčke na našu zemlju. I danas će, kažu oni, biti povremene kišu i lokalnih pljuskove sa grmljavinom.spasavanje koza: foto - Milan Mirković

Tokom prepodneva ćemo vas, po dobijanju informacija iz Gradskog štaba za vanredne situacije, izvestiti i o razmerama štete koje su poplave, odroni i klizišta naneli tokom jučerašnjeg dana na teritoriji grada Kraljeva.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments