Sedam dana u znaku dece i sporta u Vrnjačkoj Banji

Najuspešniji na državnom finalu Sportslih igara mladih – putovaće na međunarodnu završnicu ovog takmičenja u Splitu

Do 10. jula u Vrnjačkoj Banji se održava državno finale Sportskih igara mladih. Ovu sportsku manifestaciju na sportskom terenu „Kock“ svečano je otvorila Daliborka Delibašić, PR Igara. Takmičenje se odvija u deset sportova: u odbojci, odbojci na pesku, šahu, tenisu, rukometu, basketu 3×3, trci na 60 m, igri „između dve vatre“, malim fudbalu za mlađe, kupu za starije kategorije. Oko 800 učesnika ovog takmičenja, dečaka i devojčica iz 60 mesta u Srbiji smešteni su u hotelu Fontana, a takmičenja se odvijaju na sportskom terenu „Kocka’’ u Vrnjačkoj Banji. Predsednica Sportskih igara mladih Marija Mihajlović nam je rekla da joj je drago što će se deca iz svih krajeva Srbije ovih dana družiti, jer su to zaslužila svojim uspehom na prethodnim turnirima, gde su se lepo družili i bili dobri sportisti, poštovali principe.

Nadam se da će oni iz Vrnjačke Banje sa sobom poneti najlepše uspomene, steći će i nove prijatelje. Ove godine smo posebno u velikom broju dobili poverenje dece, njihovih roditelja i nastavnika. Uspeli smo da organizujemo više od 80 događaja za decu u 50-ak mesta u Srbiji. Imamo punu podršku pula naših sponzora, za decu je sve besplatno. Želim učesnicima puno uspeha, a oni koji budu najuspešniji, provešće se i družiti na međunarodnoj završnici ovog takmičenja u Splitu – rekla je Marija Mihajlović.

Daliborka Delibašić je poželela uspeh svim učesnicima igara i lepo druženje napomenuvši da će Kompanija Dunav osiguranje onima koji budu pokazali fer plej i toleranciju dodeliti tri stipendije od po hiljadu evra. Sportski direktor Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Slobodan Popović i direktor ovog takmičenja Filip Komarica pozdravili su učesnike Državnog finala i poželeli uspeh.                          

          Dragan Ivanović