Stari asovi ulepšali oproštaj svog saborca

U Stonoteniskom klubu Goč iz Vrnjačke Banje – mlade poštuju, ali ne zaboravljaju ni one koji su dali veliki doprinos da klub dobije pravi imidž, pa su sada upriličili oproštaj od aktivnog igranja poznatog asa

Stonoteniski klub Goč (STK) iz Vrnjačke Banje ima dugu tradiciju. Nekoliko decenija nadmeću se u ligama koje organizuje Stonoteniski savez Srbije, ali uporedo – pomno prate rad onih čije vreme tek dolazi. Mlade poštuju, ali ne zaboravljaju ni one koji su dali veliki doprinos da klub dobije pravi imidž.

Tako je bilo i prošlog vikenda. U velelepnoj sportskoj hali Vlade Divac upriličen je i oproštaj od aktivnog igranja poznatog asa sa ovih prostora i kluba Goč Nenada Neše Rakića. Predsednik STK Goč Zoran Martinović je, kao i uvek do sada, bio glavni organizator ovog, slobodno se može reći, spektakla sporta za zelenim stolom.

Želeli smo na ovaj način da odamo priznanje našem dugogodišnjem igraču koji je i te kako zaslužan za uspehe koje je klub postigao u predhodnim godinama. Zaslužio je, a mi smo na turnir pozvali sadašnje aktivne igrače i one koji su takodje godinama harali u ovom sportu – kaže Martinović.

Stonoteniski klub Goč – oproštaj Nenada Rakića od aktivnog igranja

Naravno, bio je zadovoljan i slavljenik

Zaista sam ganut paznjom ljudi iz mog kluba. Kao igrač odlazim ali ću i dalje biti uz one koji brinu o klubu. Zahvalan sam i svima koji došli na ovaj turnir, ovo druženje, i time svima nama učinili veliko zadovoljstvo – rekao je Rakić.

A za zelenim stolom – takmičenje u četiri starosne kategorije uz učešće tridesetak stonotenisera. U konkurenciji seniora pehar je pripao Branislavu Smiljkoviću iz Kruševca. U kategoriji od 60 do 70 godina pobedio je Beogradjanin Živko Basarić, dok je njegov sugradjanin Mirko Jelača bio neprikosnoven u konkurenciji igrača od 70 do 80 godina. U konkurenciji igrača starijih od 80 godina prvi je bio Djuro Čučković iz Novog Sada.  

Stole PETKOVIĆ