U Vrnjačkoj Banji lekari drugi put proslavili svoju slavu bez gostiju

Slava Sveti Kozma i Damjan bila je prilika da se u Specijalnoj bolnici za interne bolesti podsete perioda od pre godinu dana kada je veliki broj osoblja bio zaražen, a mali broj neinficiranih radio lavovski, kao da su svi na broju            

Zbog toga što pandemija kovida i dalje traje, u Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Vrnjačkoj Banji, uz propisane epidemiološke mere, manji broj zaposlenih na čelu sa direktorkom dr Vanjom Balšić, proslavio je lekarsku slavu Sveti Vrači Kozma i Damjan. Rezanje kolača uz molitvu sa prisutnima u ovoj bolnici obavio je bolnički paroh otac Žarko Dončić, koji je i ove godine častio zaposlene i darivao im cveće, na čemu mu se zahvalila dr Vanja Balšić, a zatim se obratila prisutnima izlaganjem o aktivnostima tokom ove godine, donacijama, borbi zaposlenih sa koron virusom i o borbi da se zbog nedostatka većeg prostora izgradi nova zgrada iza postojeće bolnice, kako bi se tu smestio rendgen aparat koji treba da stigne i odvijale druge aktivnosti oko lečenja pacijenata sa područja vrnjačke i trsteničke opštine. Dr Balšić je čestitala slavu zaposlenima u Specijalnoj bolnici za interne bolesti koji svojim radom i zalaganjem daju veliki doprinos u lečenju pacijenata.

Od kraja novembra do kraja decembra prošle godine veliki broj zaposlenih iz naše ustanove bio je pozitivan na koronavirus. Borili smo se u takvim uslovima sa malim brojem radnika koji nisu bili zaraženi. Posebno je bilo dramatično da se sa malim brojem neinficiranih lekara održi proces rada. Alternativa je bila da se zatvori bolnica na neko vreme, ali su svi zaposleni hteli to da izbegnu, svesni svoje misije u redovnim uslovima, a posebno u teškim vanrednim okolnostima kakva je ova opasna pandemija. Misija pružanja nesebične pomoći i žrtvovanje za bližnjeg, za onog koji je u nuždi nemoćan, onome kome je pomoć potrebna, poruka je pacijentima, koju i na ulazu u zgradu bolnice šalje slika Belog anđela koji krasi ulazni hol – kaže dr Vanja Balšić.

Dragan Ivanović

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *