Ugovor „Merkuru’’ otvorio vrata novom tržištu

Na Kongresu u Iranu potpisan je ugovor o prodaji „Merkurovih“ kapaciteta u medicinskom turizmu sa vlasnikom Agencije „M2 Organisation“ iz Antalije u Turskoj

Dejan Stanojević, direktor Specijalne bolnice „Merkur’’ u Vrnjačkoj Banji, potpisao je na Kongresu u Iranu, ugovor o prodaji „Merkurovih“ kapaciteta u medicinskom turizmu, sa Ozan Kajom vlasnikom Agencije „M2 Organisation“ iz Antalije u Turskoj. Ova Agencija se duže vremena bavi prodajom medicinskih usluga za strane goste u više od 50 bolnica u svetu.

Potpisivanjem ovog ugovora otvorili smo vrata za novo tržište, pored Antalije i Ankare. Agencija M2 „Organisation“ ima svoje kancelarije u Engleskoj, Azerbejdžanu,Vroclavu u Rusiji i Ukrajini. Njihov top menandžment najavio nam je posetu za decembar ove godine kada će se oni praktično upoznati sa našim kapacitetima i mogućnostima – najavio je direktor „Merkura“.

Miodrag Miljković, direktor marketinga u SB „Merkur’’ i predsednik Klastera medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije govorio je na Kongresu o mogućnostima saradnje između zemalja EU i islamskih zemalja, predstavivši srpski klaster i „Merkur’’ kao primer dobre prakse u korišćenju mineralnih voda,za razvoj modernog turističko –zdravstvenog centra, kao i poboljšanja zdravstvenog stanja građana u okviru zdravstvenog sistema Srbije.

Srbija se i ovde predstavila kao atraktivna destinacija, a klaster i „Merkur’’kao pouzdani partneri sa dugogodišnjim iskustvom u konkurenciji najvećih iz ove branše – ocenio je Miljković.

Nastup srpske delegacije pratio je i ambasador Srbije u Teheranu Dragan Todorović, koji svojim kontaktima i uticajem doprinosi da rad srpske delegacije protekne plodonosno uz orgtanizaciju sastanaka sa najvišim iranskim institucijama. Po završetku kongresa očekuje se dogovoreni sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Srbije, u vezi početka saradnje u oblasti transfera srpskog modela banjske prevencije i rehabilitacije u iranske banje.

        Dragan Ivanović