Vrnjačka Banja: Finansijska sredstva za projekat obezbeđena preko Kineske banke

Mogućnost za izradu 64 kilometara primarne kanalizacione mreže za sva naseljena mesta u opštini Vrnjačka Banja i za sam centar, Banja je dobila zajedno sa još devet gradova i opština u Srbiji

Rukovodstvo opštine Vrnjačka Banja organizovalo je sastanak povodom pripremnih aktivnosti projekta izgradnje primarne kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda. Sastanku su prisustvovali i predstavnici JKP „Belimarkovac’’. Zadatak ovog preduzeća je izrada projektne dokumentacije, a obaveza mesnih zajednica je da upoznaju meštane sa trasom prolaska kanalizacione mreže. Mesne zajednice su, takođe, u obavezi da prikupe saglasnosti za prolazak kanalizacione mreže.

Izgradnja auto-puta i projekat vodosnabdevanja u Vrnjačkoj Banji, zatim projekat primarne kanalizacione mreže su kapitalni projekti u našoj opštini. Na osnovu konkursa kod Kineske banke, sada smo među deset gradova i opština u Srbiji koje su dobile mogućnost za izradu 64 kilometara primarne kanalizacione mreže za sva naseljena mesta u opštini Vrnjačka Banja i za centar Vrnjačke Banje – kaže Boban Đurović predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja

Prema njegovim rečima, prvi radovi počeće tokom narednog meseca. Đurović je apelovao na građane da projekat primarne kanalizacione mreže shvate kao jedan od prioriteta koji će trajno rešiti njihove probleme .Da bi se ovo pitanje rešilo građani treba da daju saglasnost za prolazak mreže kroz njihova imanja, dodao je na kraju Đurović.

      Dragan Ivanović

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *