Recikliraj u dm-u

Da li vam je poznato da se u Srbiji reciklira samo 5% kućnog otpada, dok se u razvijenim evropskim zemljama reciklira osam puta više?

Dok mnoge savremene zemlje EU imaju razvijene mehanizme reciklaže kućnog otpada, omogućujući građanima da uzmu aktivnu ulogu u procesu očuvanja i zaštite životne sredine i reciklirajući u proseku 40% otpada godišnje, u Srbiji se reciklira samo 5% kućnog otpada.

Želeći da to promene i da svako dobije priliku da pruži konkretan doprinos zaštiti životne sredine, u određenim dm drogerijama skupljaće plastičnu ambalažu od kozmetičkih i proizvoda kućne hemije, a sva donesena ambalaža biće reciklirana u Srbiji.

U određenim dm drogerijama moći ćete da odložite ambalažu šampona, balzama, kupki, mleka i losiona za telo, sredstva za pranje sudova, čišćenje podova

Neće biti skupljana ambalaža koja ima oznaku zapaljivo, opasno za vodenu životnu sredinu ili ambalažu sa drugim znakovima opasnosti.

Pogledajte spisak dm drogerija u koje možete doneti svoj kućni plastični otpad:

(Kraljevo, nažalost, nije na spisku, ali možda među našim čitaocima ima zainteresovanih iz drugih gradova da odnesu ambalažu do obližnje dm drogerije)…

Izvor: sajt dm-a