Ilija Katić – više od pola veka u crno-belom

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac danas ima 78 gdina,  a pola veka od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa beogradskim crno – belima proslavio je pre tri godine

Ilija Katić nekadašnji fudbaler Partizana, potom reprezentativac (četrnaest nastupa za nacionalni tim)  i dugogodišnji internacionalac proslavio je pre tri godine veliki jubilej – pedeset godina od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora sa beogradskim crno – belima. Tog dana dana 2018. godine proslavljen je još jedan jubilej Ilija je navršio 75 godina života.

Sada već 78-godišnji Ilija Katić za ovu izuzetnu priliku organizovao je skromnu svečanost sa bogatom trpezom. koju su gostima prezentirale njegova supruga Slavica i kćerke Marija i Jelena. Bili su prisutni i novinari, a priče o  uspešmoj karijeri upijali su i oni najmladji – unučad popularnog dede. Naravno, sve je bilo u znaku „Partizana“.

Gosti su mogli da pogledaju i izložbu dresova klubova u kojima je Ilija nastupao, ali i opreme koja je ostala kao uspomena na klubove i reprezentacije protiv kojih je igrao. Sve je bilo na visokom nivou, pa i slike, ulje na platnu, dela Ilijine supruge Slavice.

Bez slavljeničke torte se nije moglo. Dominirao je, naravno, grb „Partizana“. Jeli su je u slast navijači oba tabora, timova koji čine „večiti derbi” Na kraju je pao dogovor da sličan skup bude organizovan na isteku šeste decenije od kada je Katić prvi put obukao crno – beli dres.

        Stojan Petković