REKREATIVNI AMBIJENT U BORIĆIMA

15. decembar 2016.

Grad Kraljevo je sproveo projekat „Izgradnja rekreativnog ambijenta u Borićima“, koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, uz sufinansiranje grada.

Lokalna samouprava je, preko Kancelarije za mlade, sredstva dobila na Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Projekat podrazumeva aktivnosti na uređenju trim staze i postavljanju teretane na otvorenom, a sve u cilju stvaranja uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u jedinicama lokalne samouprave prilagođeno potrebama svih kategorija mladih.

Za realizaciju aktivnosti – uređenje trim staze i postavljanje teretane na otvorenom zaduženo je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo, dok je za organizaciju planiranog događaja zadužena Kancelarija za mlade grada Kraljeva uz podršku grada Kraljeva.

Pored toga, u Borićima je, zahvaljujući donaciji u iznosu od 200.000 dinara UniCredit banke, postavljena i sprava za rekreaciju dece najmlađeg uzrasta.

Današnjem otvaranju, pored gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića prisustvovali su i predstavnici donatora – Zorica Labudović, rukovodilac Grupe sa saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade Ministarstva omladine i sporta, koordinator za region Zapadne Srbije UniCredit banke Jelena Mojsilović i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandar Nestorović. Događaju su prisustvovali i kraljevački osnovci, srednjoškolci, sportisti i predstavnici Kancelarije za mlade.

Najvažniji partneri Ministarstva omladine i sporta u sprovođenju strateških dokumenata su jedinice lokalne samouprave, udruženja mladih i njihovi savezi, kao  i međunarodni donatori. Do sada u Srbiji, od 172 lokalne samouprave, njih 132, kao I Kraljevo od 2013. godine – imaju Kancelarije za mlade. Ministarstvo i sporta je u prethodne dve godine podržalo dva projekta Kancelarije za mlade grada Kraljeva – rekla je Zorica Labudović, rukovodilac Grupe sa saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade Ministarstva omladine i sporta.

Prošle godine finansirana je izgradnja teretane na otvorenom u gradu, ove godine u popularnim “Borićima”. Ministarstvo je, podsetila je Labudović, finansiralo i osam udruženja iz Kraljeva sa oko pet miliona dinara, a aktivnosti Kancelarije za mlade dva i po miliona dinara. Labudović je, ocenjujući da je “Kraljevo je primer dobre prakse kako sarađuju nacionalni i lokalni nivo“, dodala da ministarstvo želi da u svim opštinama i gradovima mladi imaju iste mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i za promociju zdravih stilova života

Posle otvaranja, u Poljoprivredno-hemijskoj školi „Dr Đorđe Radić“,organizovan je razgovor predstavnika grada, donatora i sportista sa kraljevačkim osnovcima i srednjoškolcima.

izvor: www.kraljevo.org