„PUTEVI“: OBNOVA VOZNOG PARKA IZ DOBITI

7. februar 2017.

Članovi Gradskog veća podržali su danas predlog da od skoro 45 miliona dobiti koje je iskazalo JKP „Putevi“ po deset procenata pripadne osnivaču i zaposlenima, a da za 80 odsto preostalih sredstava bude uvećan osnivački kapital preduzeća

Principijelno sam više puta isticao da dobit koju ostvaruju javna preduzeća treba da uplate osnivaču, odnosno da se ta sredstva sliju u gradski budžet, podsetio je danas gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

– Ali, u aktuelnom slučaju iskazane dobiti JKP „Putevi“ odlučili smo da u dnevni red skupštine grada uđe predlog da se raspodela dobiti izvrši tako da 80 odsto pripadne  preduzeću, a po 10 procenata zaposlenima i osnivaču, odnosno gradu Kraljevu – pojasnio je Terzić.

On je dodao kako su članovi ovakav  predlog podržali zato što je ovo preduzeće tokom prethodne dve godine 46 miliona dinara opredelilo za kupovinu građevinskih mašina koje su neophodne za održavanje puteva, krpljenje rupa, asfaltiranje i različite zemljane radove, ali i za kupovinu onih mašina koje su preko potrebne tokom zimskih meseci za čipćenje snega i za održavanje puteva.

Ove mašine su bile preko potrebne, zato smo bili mišljenja da je novac uložen na pravi način, pa smo kao grad prihvatili da se u naš budžet vrati svega 10 procenata. Da su taj novac u ovom preduzeću uložili u povećanje plata onima koji čiste sneg na minus 20 i leti asfaltiraju na plus 35, ne bi bilo problema. Ali, da je taj novac podeljen administrativcima i direktorima, bilo bi problema i mi takav predlog sigurno ne bismo podržali – naveo je gradonačelnik Kraljeva.

One thought on “„PUTEVI“: OBNOVA VOZNOG PARKA IZ DOBITI

  1. . Zakon o javnim preduzećima propisuje da javna preduzeća moraju da uplate deo dobiti u budžet grada. Gde su Vodovod, Pijaca i Čistoća?

Comments are closed.