“TERMOINVEST“- JUBILEJ ZA PONOS

  1. 7. april 2017.

Uspešno preduzeće sa sedištem u Šumaricama kod Kraljeva danas proslavlja 25 godina postojanja, a porodica Jelić ponosna je na biznis koji su pre četvrt veka započeli supružnici Milorad i Ljiljana, a nastavili sinovi Vladan i Mladen Jelić

Preduzeće za inženjering i proizvodnju “Termoinvest” osnovano je na danasnji dan,  7. aprila 1992. godine u Šumaricama kod Kraljeva. Osnivač i današnji vlasnik firme, gospodin Milorad Jelić i njegova supruga Ljiljana, želeli su više od gole egzistencije, usudili se da krenu sa svojom pričom i započeli su sopstveni biznis. Nisu ubili svoj san, odlučili su da ga ostvare.

Milorad je danas ponosan na tadašnji osećaj da će i sebi, i svojoj porodici, ali i čitavom društvu biti korisniji, ako prihvati izazov koji je sam sebi zadao.

Nije bilo lako na početku, ali danas sa osmehom gledamo i na teškoće koje su nas tada pratile, a sve što smo do sada postigli, možda je dokaz da želje ljudima nisu date bez snage da ih ostvarimo –  poručuje Milorad.

https://www.youtube.com/watch?v=vLuayY8ps9g&feature=youtu.be

Ta, 1992.  godina nikako nije bila idealna za započinjanje novih biznisa, ali  Jelići su u godini kada su našoj zemlji uvedene sankcije i privredni život polako počeo da zamire, pronašli izazov.

Tako se, u ranoj fazi nastanka preduzeće “Termoinvest” bavilo poslovima izvođenja radova na termo-tehničkim instalacijama, a vremenom se javila ideja da otpočnu sa sopstvenom proizvodnjom u čiju se realizaciju krenulo proizvodnjom prirubnica. Krenuli su iz garaže porodične kuće u Šumaricama. Kancelarija je bila spavaća soba, a poslovanje je „olakšavao“ za to vreme neophodnan fax i, nažalost, jako loša telefonska veza.

Stariji sin Vladan se, po završetku srednje škole, uključuje u rad firme.  Vladan je, zahvaljujući svom talentu i daru za mašinstvo dao možda i najveći doprinos formiranju i razvoju proizvodnog pogona u tom najranijem periodu. Njegova uloga u razvoju preduzeća i danas je jako važna.

Na putu do onog što je „Termoinvest“ danas stajale su godine truda i neprestane borbe, kojom smo svoj profesionalizam dokazali. Naš poslovni moto je „jaki pojedinci, uigran tim, pozitivne misli“. Uz sve to: rad, strpljenje, disciplina, odricanje – može da zvuči kao formula za uspeh, ali za sve ove godine dobro smo naučili da do uspeha nema savršenog puta. Zato je neprekidno i ovo naše traganje za njegovom pravom merom, ali i za zadovoljstvom u poslu. Jer, nikada ne zaboravljamo poruku mudrijih da „oni koji ulaze u biznis samo da bi napravili novac – nikada neće uspeti“ – kaže Vladan.

Širenjem svojih infrastrukturnih i kadrovskih kapaciteta,  2000-te godine “Termoinvest” je započeo proizvodnju industrijske armature, u početku od sivog liva, a kasnije i od čeličnog. Danas u ovom preduzeću izrađuju i prodaju proizvode koji firmi dugoročno omogućavaju poslovni ugled i budućnost, uključujući je u krug priznatih, poslovno uspešnih, tržišno usmerenih i po kvalitetu uglednih privrednih subjekata.

“Termoinvest” danas ima dvadesetak radnika u stalnom radnom odnosu, a poslovna politika preduzeća zasniva se na zdravim međuljudskim odnosima kao jednom od važnih preduslova koji vode prosperitetu preduzeća i samih radnika. Svi zajedno svakodnevno rade na poboljšanju kvaliteta, kako proizvoda i usluga, tako i celokupnog delovanja preduzeća prema kupcima, dobavljačima, društvenoj zajednici, okolini…  Sa kupcima i dobavljačima grade dugoročne partnerske odnose, a u prilog tome govori i činjenica da sa većinom firmi imaju saradnju koja  traje više od 10 godina.

Danas imamo moderne linije i mašine, ali  naše najveće blago su pre svega ljudi. Oni koji kod nas rade i oni sa kojima radimo, jer su za izgradnju poverenja potrebne godine i zato se nikada ne poredimo sa onim što drugi najbolje rade, već ono što radimo, radimo najbolje što umemo  – ponosan je Mladen Jelić.

Za 25 godina postojanja firma “Termoinvest” dobro se pozicionirala na tržištu Srbije i bivše Jugoslavije, uspevajući da opstane u ovim teškim vremenima, da razvija svoju proizvodnju i širi svoju misiju.

Mnoge firme su sličnih godina kao naša, poručuju složni Jelići. Mnoge su i daleko većih dometa, ali – mi ne smatramo da smo manje uspešni, jer naši bilansi govore u prilog toj tezi.

Svaki je cilj – san sa rokom, a san „Termoinvesta“ je da traje. Ovaj dvadeset petogodišnji je dosanjan, danas otvaraju sezonu novih ciljeva, ostvarivih i  moćnih.

1 komentar za naslov ““TERMOINVEST“- JUBILEJ ZA PONOS

  1. . Čestitam Jelići, bili ste skromni i radni ljudi i takvi ste i ostali. Želim vam da trajete godinama i da budete svake godine sve uspešniji. Pozdrav !!!!!!

Comments are closed.