Kraljevo, podaci o vakcinaciji

Do sada je vakcinisano 43.222 Kraljevčana, od kojih je revakcinisano 37.907. U Kraljevu se mogu besplatno vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine

U Kraljevu je do sinoć, utorak 8. jun, dato ukupno 81.129 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je do sada 43.222 Kraljevčana, a među njima obe doze primilo je 37.907 građana – navodi se u izveštaju Doma zdravlja Kraljevo.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana drugom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcinama za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina da se vakcinišu raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja Doma zdravlja prati dopunjene spiskove nepokretnih lica koja žele da se vakcinišu i daje prvu i drugu dozu vakcine.

U 12 seoskih ambulanti od 7. do 11. juna građani mogu primiti prvu i drugu dozu vakcine „Sinofarm“.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – do juče, 8. juna, Sinofarm vakcinu primilo je 12.334 osoba, vakcinu Fajzer – 2.777, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

(R.V.)

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *