Kraljevo, podaci o vakcinaciji

Tokom vikenda ekipe Doma zdravlja su dale 920 doza vakcine protiv kovida 19. Do sada je obe doze primilo 37.382 Kraljevčana, a  još 5.714 naših sugrađana primilo je prvu dozu i čeka termin za revakcinaciju

U Kraljevu je do sinoć, nedelja 6. jun, dato ukupno 80.478 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 43.096 osoba, a obe doze primilo je ukupno 37.382 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana drugom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcinama za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina da se vakcinišu raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.

Iz naše arhive, jedan od prvih dana vakcinacije na punktu u Hali sportova

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja prati dopunjene spiskove nepokretnih lica koja žele da se vakcinišu i daje prvu i drugu dozu vakcine.

U 12 seoskih ambulanti od 7. do 11. juna građani mogu primiti prvu i drugu dozu vakcine „Sinofarm“.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – do juče, 6. juna, Sinofarm vakcinu primilo je 12.273 osoba, vakcinu Fajzer – 2.718, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

(R.V.)

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *