U Kraljevu juče date 253 doze vakcine protiv kovida

“Fajzerova” vakcina se može koristiti kod dece uzrasta od 12 do 15 godina, zaključila je Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije.

            U Kraljevu su do sinoć, četvrtak 10. jun, date ukupno 81.602 doze različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je do sada 43.285 Kraljevčana, a među njima je i drugu dozu primilo je 38.316 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje redovna revakcinacija građana drugom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcinama, kao i drugom dozom za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina da se vakcinišu raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja Doma zdravlja prati dopunjene spiskove nepokretnih lica koja žele da se vakcinišu i daje prvu i drugu dozu vakcine.

U 12 seoskih ambulanti i danas građani mogu primiti prvu i drugu dozu vakcine „Sinofarm“.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – do juče, 10. juna, Sinofarm vakcinu primilo je 12.370 osoba, vakcinu Fajzer – 2.804, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

“Fajzerova” vakcina se može koristiti kod dece od 12 do 15 godina, zaključila je Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Kako navode iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), potvrđeno je da su se stekli svi zakonski uslovi i stručni kriterijumi koji se odnose na bezbednost i efikasnost vakcine.

(R.V.)

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *