Dodeljene Vidovdanske nagrade najboljim učenicima Kraljeva (VIDEO)

Uz zahvalnice, nagrade imaju i novčani iznos, a dobili su ih učenici generacija svih osnovnih i srednjih škola i osvajači prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima

Sa željom da vrednuje trud i posvećen rad, Grad Kraljevo je prošle godine prvi put dodelio Vidovdanske nagrade najboljim učenicima, koje uz zahvalnice nose i skromne novčane iznose. I ove godine – na spisku nagrađenih su đaci generacije svih osnovnih i srednjih škola, najbolji sportisti, umetnici, učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a nagrade im je, uz domaću ekipu, dodelila lićno ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Pogledajte VIDEO reportažu:

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da je najveći ponos koji imaju škole, roditelji i koji država – kad ambasadori znanja, a to su učenici, dođu sa međunarodnim ili priznanjima unutar zemlje na onim nivoima koji zavređuju posebnu pažnju:

Više od 200 đaka Kraljeva danas će primiti Vidovdanske nagrade. Vidovdan je naš bol i ponos, naša obaveza da mislimo o budućnosti, a to jedino možemo kroz investiciju u znanje i obrazovanje dece. Čestitam dobitnicima, nastavnicima, školama, Gradu Kraljevu, njihovim roditeljima i čestitam Srbiji što ima takvu mladost u Kraljevu.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić u svom govoru ocenio je da će Vidovdanska nagrada postati značajna za sve kraljevačke osnovce i srednjoškolce:

Da biste dobili ovu nagradu, morate da budete đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, ili da postignete najbolje rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima – da osvojite  jedno od prva tri mesta. Nagrada ima i novčani karakter –  kako bismo izašli u susret deci pred nastupajuće letnje odmore i obezbedili im makar novac za džeparac. Verujem da će u budućnosti još veći broj dece iz Kraljeva postizati odlične rezultate.

Terzić je podsetio da pored osnovaca i srednjoškolaca, kraljevački maturanti svake godine postižu izuzetno dobre rezultate na prijemnim ispitima, na  fakultetima u Srbiji i u inostranstvu, a i ove godine najbolji kraljevački maturanti uspeli su da upišu prestižne fakultete u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, ali i u inostranstvu.

Najbolji đaci (njih 32) završnih razreda osnovnih i srednjih škola dobili su po 12.000, učenici koji su ostvarili prvo mesto na republičkim i međunarodnim takmičenjima po 10.000, za drugo mesto dobili su po 8.000, a oni koji su osvojili treće mesto dobili su po 6.000 dinara.

Redakcija portala Krug, iz godine u godinu, u više navrata postavljala je pitanje nadležnima ima li načina da Grad Kraljevo, osim zahvalnicama i knjigama, najbolje đake motiviše i nekim vrednijim poklonom.

Poslednji put pitali smo za to prilikom dodele knjiga najboljim đacima na Svetog Savu prošle godine i zato i danas osećamo deo ponosa što je deo truda i rada najboljih đaka na neki način vrednovan. Možda ne u dovoljnoj meri, ali – pomerili smo se sa mrtve tačke.

Nemamo izjave đaka u ovom tekstu, jer smo smatrali da bi svako od ove dece zasluživao da ispriča bar deo svoje uspešne priče. A kako sve to ne može da se „spakuje“ u samo jedan tekst, obećavamo da će se priče o najboljima uskoro naći na stranicama Kruga.

@portalkrug

DODELJENE VIDIVDANSKE NAGRADE NAJBOKJIM UČENICIMA KRALJEVA ????????Uz zahvalnice, nagrade imaju i novčani iznos, a dobili su ih učenici generacija svih osnovnih i srednjih škola i osvajači prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima… Više u tekstu na www.krug.rs ????VIDEO na linku https://youtu.be/vzfJEx-RFbc #đacigeneracije2024 #Kraljevo #najboljiđaciKraljeva #novinarskiIzazovPlus #portalKrug #Vidovdanskanagrada2024

♬ Success Inspirational – StereojamMusic

SREDNJE ŠKOLE

 1. Umetnička škola – đak generacije Branislava Maričić
 2. Poljoprivredno-hemijska školaDr Đorđe Radić đaci generacije Mladen Parezanović i Maja Trifunović
 3. Gimnazija – đak generacije Darko Nikolić
 4. Ekonomsko-trgovinska škola – đak generacije Jelena Veselinović
 5. Šumarska škola – đak generacije Mladen Tomović
 6. Elektro-saobraćajna škola Nikola Tesla – đak generacije Marina Mitrović
 7. Medicinska škola – đak generacije Stefana Jovanović
 8. Mašinsko tehnička škola „14. oktobar“ – đak generacije Danka Jovančević
 9. Ivo Lola Ribar – đak generacije Savo Acović
 10. Srednja muzička škola – đak generacije Anastasija Terzić

OSNOVNE ŠKOLE:

 1. „Milunka Savić“ – đak generacije Đorđe Pljakić
 2. „Branko Radičević” – đak generacije Jana Marić
 3. „Braća Vilotijević” – đak generacije Luka Vlahović
 4. „Vuk Karadžić“ – đak generacije Matija Kočović
 5. „Dimitrije Tucović“ – đak generacije Vuk Nešić
 6. „Dositej Obradović“ – đak generacije Marko Banjac
 7. „Dragan Đoković Uča“ – đak generacije Vuk Obradović
 8. „Dragan Marinković“ – đak generacije Maša Jakovljević
 9. „Đura Jakšić“ – đak generacije Dimitrije Dugalić
 10. „Živan Maričić“ – đak generacije Mihajlo Mitrović
 11. „Jovan Cvijić“ – đak generacije Ana Trifunović
 12. „Jovo Kursula“ – đak generacije Jana Marković
 13. „Milun Ivanović” – đak generacije Bogdan Mladenović
 14. OŠ „Petar Nikolić“ – đak generacije Janko Mirosavić
 15. „Sveti Sava“ – đak generacije Vuk Simić
 16. „Svetozar Marković“ – đak generacije Marija Glavčić Miletić
 17. OŠ „Jovan Dučić“ – đak generacije Milica Kostović
 18. „Stefan Nemanja“ – đak generacije Aleksandra Jevremović
 19. OŠ „Četvrti kraljevački bataljon” – đak generacije Vladimir Vučinić
 20. OŠ „Čibukovački partizani“ – đak generacije Staniša Milenković
 21. „Ivo Lola Ribar“ – đak generacije Jovan Glavonjić

1 komentar za naslov “Dodeljene Vidovdanske nagrade najboljim učenicima Kraljeva (VIDEO)

Comments are closed.