Dojave o bombama u nekoliko kraljevačkih škola

Policija do sada u pet škola u kojima su pregledi završeni“ nije pronašla ništa sumnjivo

U šest osnovnih kraljevačkih škola jutros su stigle dojave da su podmetnute bombe. Dojave su, kako saznajemo, stigle na mejlove škole „Svetozar Marković“, „Sveti Sava“, „Dimitrije Tucović“, „Braća Vilotijević“, „Čibukovački partizani“ i u Muzičku školu „Stevan Mokranjac“.

Pregledi od strane policije do sada (11.10), kako je potvrđeno iz Policijske uprave Kraljevo, završeni su u svih šest škola i ni u jednoj nije pronađeno ništa sumnjivo, pa je utvrđeno da su prijave bile lažne.

U Školskoj upravi Kraljevo rekli su za portal  Krug da oni nemaju potpune podatke, jer se škole po prpceduri obraćaju prvo Policijskoj upravi i da je Školska uprava potvrde o mejlovima sa informacijama da su bombe podmetnute – do sada dobila samo od tri škole.

Nastava je u nekim školama za danas završena, a u školi „Svetozar Marković“, koja je prva dobila dojavu, pa je i provera prva urađena, deca su vraćena u školske klupe.

Kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravi Kraljevo, policija studiozno obavlja kontrolu po ustaljenoj metodologiji i zato nema razloga za paniku.

Mediji javljaju da su dojave o postavljenim bombama od jutros stigle školama u desetak gradova u Srbiji, osim u Kraljevu – još i u škole u Beogradu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kruševcu, Novom Sadu, Apatinu, Subotici…

   M. M. D.