Marinika Tepić: „Promena iz korena“ je moguća odmah (VIDEO)

Čim isečete „koruptivne krakove“, odmah ste za 30 odsto obezbedili bolji život svima, poručila je Marinika Tepić koja je, kao nosilac parlamentarne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije, zajedno sa kandidatima za narodne poslanike, razgovarala sa pristalicama u Kraljevu

Svoju nezvaničnu kampanju za parlamentarne izbore 3. aprila, lista Ujedinjeni za pobedu Srbije (Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Ujedninjeni sindikati Srbije „Sloga“) započela je danas u Kraljevu, gde su na Trgu srpskih ratnika Mariniku Tepić, koja je nosilac ove liste i kandidate za narodne poslanike u republičkoj skupštini – dočekale okupljene pristalice.

Pogledajte VIDEO prilog:

Mi ćemo i u kampanji nastaviti ono što već dugo radimo: po selima i gradovima razgovaramo sa građanima, a naša promena iz korena sastoji se od četiri tačke: pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i – život ispred profita, istakla je Tepić. Kako je pojasnila – pravedna Srbija podrazumeva primenu tri zakona: Zakona o poreklu imovine (javnim funkcionerima koji ne mogu da dokažu poreklo stečene imovine on ne bi (kao sadašnja zakonska rešenja omogućavao da plate samo ekstraprofit, zadržavajući nelegalno stečena imovinu, već bi im ona bila oduzimana), Zakona o specijalnom antikorupcijskom tužiocu za javne funkcionere i Zakona o lustraciji:

Oni koji su se ogrešili o etiku i moralne vrednosti i osudilo ih je nezavisno pravosuđe, ne bi mogli posle odležane kazne ponovo da se kandiduju. Ako su se ogrešili ljude vršeći javnu funkciju, na kojoj su bili jer su dobili poverenje građana i za to bili plaćeni iz budžeta, a zloupotrebljavali zakon, ne bi mgli više nikada da se kandiduju – pojasnila je Tepić.

Ekonomski patriotizam, prema rečima Marinike Tepić, odnosi se na podizanje standarda građana kroz usmeravanje pomoći države u prvom redu na domaću privredu i poljoprivredu, na reviziju svih štetnih bilateralnih sporazuma, ugovora i netransparentnih zaduživanja.

Povećanja plate i penzija je nešto što može da se uradi odmah, jer čim vi isečete koruptivne krakove, odmah ste obezbedili za 30% bolji život svima. To podrazumeva i vraćanje dela otetih penzija – obećala je Tepić.

Ujedinjeni za pobedu Srbije u okviru tačke prograna „Čovek na prvom mestu“ obećavaju i promene nabolje na polju zdravstva, obrazovanja i kulture, kao i novi Zakon o radu, jer je postojeći, kako ocenjuju, servis poslodavcima, a ne pomoć u zaštiti radničkih prava. Četvrta tačka programa pod nazivom „Život ispred profita“, prema rečima Tepić, usmerava se na tzv. „zelenu agendu“:

Dakle, nema Rio Tinta, nema nikoga ko bi pomislio da profit može da bude važniji od života makar jednog jedinog čoveka koji ne želi da napusti svoj dom i svoje ognjište zarad nečijeg profita.

To podrazumeva, dodala je, i uvođenje sadržaja o zaštiti životne sredine u obrazovni program, ali je prvenstveno usmereno na postojeće štetne sporazume i ugovore u vezi sa iskopavanjem litijuma, odnosno jadarita“.

Tepić je, kao nosilac parlamentarne liste Ujedinjeni za pobedu Srbije navela da, ma koliko bilo teško da do promena dođe, koalicioni partneri od njih neće odustati, jer „znaju koga imaju sa druge strane, a to nije princ iz bajke“.

Možda je nekom lakše da odustane, da slegne ramenima, da kaže „Ccc, ovo je nemoguće i da nastavi da komentariše, ali dok me noge služe neću stati, jer ovome mora doći kraj.

Članovi koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije tvrde da, prema njihovim istraživanjima, podrška opoziciji raste iz meseca u mesec i da je drastično promenjena u odnosu na pre godinu dana:

Nama dolaze ljudi iz javnih preduzeća koji su članovi Srpske napredne stranke i koji kažu „dosta nam je svega“. Dugo sve traje, ne može više Vučić da šminka stvarnost, čak i njihovi članovi to vide – ocenjuje Marinika Tepić.

Prema njenim rečima, porast podršci ovoj listi je ohrabrujući, jer ima trend rasta, što – navodi Tepić, „dokazuju istraživanja koja rade tokom poslednjih 15 meseci, jer bi poslednje što im treba bilo da se zavaravaju lažnim procentima podrške“.

Medijima su se danas obratili i kandidati za narodne poslanike sa ove liste.

Zorica Stanimirović (Demokratska stranka) poslala je poruku građanima da nemaju razloga da se plaše :

Nigde ne postoji niko ko ne može da bude smenjen na izborima, pa apelujem na sve da izađu na izbore, jer je jedino to rešenje da živite u boljoj, pravednijoj i iskrenoj zemlji.

Milica Aleksić (Stranka slobode i pravde), iskazala je zadovoljstvo što je, kako je rekla, Kraljevo pokazalo da je spremno za promene:

Drago mi je da te promene pođu baš iz našeg grada i pozvala bih sve građane Kraljeva da podrže listu Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Verica Milanović (Narodna stranka) ocenila je da se na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije nalazi 250 kandidata za narodne poslanike koji su ostvareni u svojim strukama i spremni da Srbiji vrate institucije, dostojanstvo, pravo i pravdu.

Spremni smo da se borimo za dostojan život građana Srbije, a nadam se da sam i ja, svojim radom i zalaganjem dokazala da imam znanje i snagu za to i pozivam ih da podrže našu listu.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da se Srbiji živi sa uverenjem da su promene nemoguće.

Pozivam mlade Kraljevčane da se uključe u kampanju, jer bez mladih nema korenitih promena u Srbiji.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Marinika Tepić: „Promena iz korena“ je moguća odmah (VIDEO)

Comments are closed.