Neka sela u kraljevačkom kraju već više od 50 sati bez struje i telefonskih komunikacija

Meštani negoduju zbog toga što je ovako veliki broj kvarova na elektromreži izazvao već prvi sneg

Sneg koji je počeo da pada u noći između petka i subote doneo je najviše problema meštanima gokčaničkog i rudnjanskog kraja i u selima ispod Goča.

Na području nekadašnje Elektrosrbije koja pokriva devet gradova i opština, kako saznajemo u njihovom dispečerskom centru, bez električne energije trenutno je bez napona 247 trafostanica, a bez struje je i dalje 9.687 potročača. Kako kažu – sve ekipe su na terenu. Stanovnici ovih sela su i bez telefonskih komunikacija.

U gokčaničkom kraju, prema informacijama koje smo dobili iz dispečerskog centra Elektrodistribucije Raška, u Gokčanici je kvar na dalekovodu jutros otklonjen, ali bez napona su i dalje trafostanice u selima Borova, Ravni i Predole.

Sve raspoložive ekipe su na terenu, a posle otklanjanja kvara na dalekovodu tek ide rad na mreži niskog napona, tako da o vremenu kada će meštani tih sela dobiti električnu energiju, kako kažu u ovom dispečerskom centru, ne mogu da govore.

Meštani Studenice i Rudna dobili su električnu energiju, ali problema u snabdevanju električnom energijom .i dalje ima u Miličima, Dobrom Dolu, Mlanči i studeničkim i rudnjanskim zaseocima. Prema proceni meštana, u ovom kraju bez električne energije još uvek je stotinak domaćinstava.

Većina meštana negoduje zbog toga što je ovako veliki broj kvarova na elektromreži izazvao već prvi sneg.

Do kvarova, kako nam je pojašnjeno, uglavnom dolazi zbog toga što mokar sneg svojom težinom obara grane drveća koje kidaju provodnike i izolatore.

   M. M. D.

foto – ilustracja: Bruno Kraler, Pexels

1 komentar za naslov “Neka sela u kraljevačkom kraju već više od 50 sati bez struje i telefonskih komunikacija

Comments are closed.