Novogodišnje iznenađenje na Gradskoj terasi (VIDEO)

Godina koju „nećemo računati, jer je nismo ni koristili“, ulazi u svoju završnicu, a nervoza kojom je praćena uspela je da nas podeli čak i oko toga da li je svetlucava dekoracija sa porukom „I <3 Kraljevo“ lepa ili – pogrešna

Najava Ivice Bogojevića, direktora JKP „Čistoća“ da građane Kraljeva ove očekuju očekuju umerena iznenađenja, jer su se u ovom preduzeću potrudili da ubace neke nove elemente u novogodišnje dekoracije i da će se „najveća promena videti na Gradskoj terasi“, realizovana je, a svetleće lampice u crvenoj i beloj boli osvanule su na ovoj lokaciji. Tokom dana mnogo je bilo onih koji su zastali da se fotografišu kraj natpisa „I <3 Kraljevo” ili da uslikaju svoje mališane.

Koliko smo mogli da vidimo na društvenim mrežama, uspeli smo da se podelimo čak i oko ove teme: ima i i onih koji su nezadovoljni – smeta im natpis na engleskom, ćirilica… nekima natpis zaklanja pogled…

Pogledajte kako to izgleda

Dekoracija na Gradskoj terasi u Kraljevu

Zato – vaše je pravo da vam se dekoracija dopadne ili ne. Mišljenja uvek ima koliko i ljudi. Beskorisno je, kažu, pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri – nikada. Mišljenja su,neko je lepo primetio, kao ekseri: što više udaramo po njima, dublje prodiru.

Raspitali smo se koliko novogodišnje ukrašavanje Kraljeva ukupno košta. Prema rečima Bogojevića, ove godine za dekorisanje je uloženo oko milion i po dinara, a osim postojećih lokacija, do sredine decembra biće okićeni još neki novi delovi grada, koji do sada nisu bili ukrašavani.

– Trudimo se da svake godine obogatimo novogodišnju dekoraciju. To nije potrošna roba, nemamo velikih problema zbog kvarova ili namernih oštećenja, ali svake godine je potrebno uložiti određena sredstva u popravku stare dekoracije i, naravno, trudimo se uvek da kupimo i nešto novo – pojasnio je Bogojević.

Moj utisak sa ovog mesta su ozarena lica mališana koji veselo dotrčavaju i poziraju mamama i tatama dok čekaju da ih fotografišu.

– Aha, ti hoćeš da te slikam pored srca – kaže mama svom sinu – a ja sam mislila da staneš pored natpisa Kraljevo.

– A gde piše Kraljevo? – pita mališan, koji još ne ume da čita, oduševljen lampicama koje svetlucaju i skakućući trči da pozira „tamo gde su slova“.

Razmišljam, možda nam svima treba malo dečje bezbrižnosti dok ispraćamo ovu godinu koju „nećemo računati, jer je nismo ni koristili“.

        M. M. D.