Oni su shvatili da je znanje – moć (VIDEO)

Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Kraljeva, koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima organizovanim pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za svoj trud nagrađeni su zahvalnicama

Više od 50 zahvalnica podeljeno je kraljevačkim osnovcima i srednjoškolcima za sve nagrade koje su, uz podršku svojih nastavnika, osvojili na republičkim takmičenjima osnovnih i srednjih škola.

Pogledajte reportažu “Zoomiranje” sa današnje dodele zahvalnica:

Njima nagrade, diplome i zahvalnice, ne ograničavaju znanje, niti su odraz znanja. Većina je počela da se takmiči zbog druženja, a ova godina bila je naročito izazovna zbog velike pauze u takmičenjima zbog epidemije koronavirusa koja je sve zaustavila.  

Najboljima su zahvalnice uručili gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković  kao nagradu za sav rad i uloženi trud kako bi do nagrade došli. 

Čestitajući svima, koji su svojim trudom u ovoj školskoj godini zablistali na republičkim takmičenjima iz svih predmeta i umetnosti, gradonačelnik Kraljeva je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja dece i njihovih nastavnika i profesora koji su učestvovali u ovom zajedničkom uspehu kraljevačkog školstva.

Očekujem da će ova deca završiti fakultete i da će u narednim godinama zajedno sa svima nama raditi na razvoju grada Kraljeva. Oni su prava elita grada Kraljeva – poručio je gradonačelnik Kraljeva i nagrađenima poželeo da u nastavku školovanja i dalje beleže ovakve uspehe, da nastave da uče i da rade, kako bi svojim drugovima bili motiv da se više trude i da nastoje da poboljšaju svoje ocene.

I načelnica Školske uprave Bojana Marinković istakla je želju nadležnih da na ovaj način promovišu talenat i rad učenika, ali i ambicioznost, posvećenost i istrajnost njihovih nastavnika kojima su danas, takođe, uručene zahvalnice.

Zajedničkim radom svi oni postigli su uspehe kojima se svi ponosimo i koji će biti dodatna motivacija učenicima za svoje dalje napredovanje. Danas su sa nama učenici koji su ove školske godine bili najbolji, a sigurni smo da su oni budući odgovorni članovi društva, lideri u svojim oblastima i primeri za druge – rekla je Marinković.

Kriterijum, pojasnila je, i prošle i ove godine, bio je da se nagrade osnovci i srednjoškolci koji su u okviru kalendara takmičenja Ministartva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osvojili prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima.

U muzičokom delu programa učestvovao je Novica Negovanović, učenik Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, koji je i sam nagrađen na republičkim takmičenjima.

I ove godine bilo je, čini se, sasvim osnovanih primedbi kako bi, bez vrednovanja samo materijalnog, ipak bilo lepo da su deca koja su danas dobila zahvalnice, uz nju na poklon dobila i neku knjigu. Knjigu kao svedočanstvo o istinitosti izreke da su „knjige nagomilano blago sveta i dostojno nasleđe generacija i naroda“, knjigu koja bi bila dokaz koliko se ceni dosadašnji trud onih na kojima ostaje ovaj svet.

*Ovaj medijski sadržaj je isključivo odgovornost autora/ki i ne odražava nužno stavove Evropske Unije

Ovaj projekat finansiran je sredstvima Evropske unije

1 komentar za naslov “Oni su shvatili da je znanje – moć (VIDEO)

  1. Pa hoce li gradonacelnik bar jedne godine da se seti da ovoj deci da bilo kakvu nagradu, osim fotografije sa njim? Ne govorim o novcu ili racunarima, ali karta za gradski bazen ili slixno bi sigurno obradovala malisane.
    Na kraju ako ne znate kako pitajte kolege u drugim gradovima.

Comments are closed.