Prvi elektropunjač u Kraljevu, sve o automobilu Ioniq 5 i o tome kako da odete na Svetsko prvenstvo u fudbalu – Qatar 2022.

Do Nove godine, tokom probnog perioda, prvi  javni električni punjač u Kraljevu koji je postavio Marić Centar mogu koristiti vozači svih električnih automobila bez obzira na brend

Hyundai je lider u Srbiji u prodaji električnih vozila sa tržišnim udelom od 27%. Elektrifikacija automobila zahtevala je da i Marić Centar krene istim putem.

U prodajnom salonu možete pogledati najbolji svetski elektro automobil za 2021/2022. Ioniq5, a uskoro i testirati jedno takvo vozilo i doživeti potpuno novo iskustvo u vožnji automobila.

Ioniq5 od svog globalnog predstavljanja prošle godine, osvojio je prestižna međunarodna priznanja, uključujući ono za nemački automobil godine, za automobil godine u Velikoj Britaniji, za Auto Expressov automobil godine i Auto Bildov električni automobil godine. Ovaj model je, takođe, zauzeo prvo mesto na prvoj održanoj manifestaciji Nagrada za najbolji automobil godine 2021/2022.

Očaravajuće lep i neverovatno napredan, Ioniq 5 redefiniše način na koji ljudi gledaju na električne automobile. Sadrži inovativni konceptni dizajn automobila i zadivljujući niz pametnih tehnologija, stvoren je da vas odvede dalje – bržim punjenjem i elegantnijim stilom.

IONIQ 5 je takozvano baterijsko električno vozilo ili skraćeno BEV. Potpuno električna vozila kao što je IONIQ 5 ne koriste nikakvo zapaljivo gorivo i stoga ispuštaju nulte emisije iz ispušne cevi. A budući da nemaju kvačilo ili zupčanike, nema skupog održavanja – a ubrzanje je brzo zahvaljujući obilju trenutnog momenta. To glatko i brzo ubrzanje čini vožnju vrlo dinamičnom i uzbudljivom.

Kako bi vozačima bio na usluzi Marić Centar je postavio prvi  javni električni punjač u Kraljevu.

Punjač je jačine 22KW AC snage, u mreži Orion eMobility. Do Nove godine traje promo period tkom kojeg je punjač potpuno besplatan za korišćenje. Ovaj punjač mogu koristiti svi vozači električnih automobila bez obzira na brend.

Prvi  javni električni punjač u Kraljevu u Marić Centru u Progorelici

Da je Marić Centar društveno odgovorna kompanija – dokazuje i to što su na krovu servisne hale postavili solarnu elektranu – I faze. Kao proizvođać električne energije deo će koristiti za svoje potrebe, a višak će predavati u sistem elektrosnadbevanja. Veličina elektrane je 20KW DC snage.

Solarna elektrana na krovu servisne hale Marić centra u Progorelici

Uskoro u Marić Centru biće postavljena i nova komora za farbanje i pečenje boja koja će biti efektivnija i energetski štedljivija od prethodne. 

Kompanija Hyundai je oficijani partner FIFE i Svetskog prvenstva u Qataru. Globalna kampanja “Goal of the Century”, ima za ideju postizanje gola koji je veći od fudbalskog, a odnosi se na benefit za celu zajednicu, što je zajednički gol svih nas.

Hyundai Srbija goal of the century

U sklopu ove akcije svaki posetilac koji želi da test vožnjom donira jednu sadnicu za pošumljavanje Srbije dolazi u salon, obavlja test vožnju i prijavljuje se na sajt FIFA za newsleter.

Svaka sadnica će imati tag, sa jedne strane Goal of the century a sa druge ime osobe koja je donirala sadnicu test vožnjom. Svaki posetilac će dobiti simboličan poklon i mogućnost da se prijavi za učešće u nagradnom turniru u fudbalu.

Hyundai GOTC World Cup Campain

Turnir će se odigrati na terenu za fudbal na Adi u Beogradu u septembru u malom fudbalu koji će biti eliminacionog karaktera, a pobednici će biti određeni pucanjem penala na gol.

Glavna nagrada su 2 x 2 karte za utakmicu Srbija – Brazil sa hotelskim smeštajem i avionskim prevozom. Vredi se takmičiti!