„Roma Company“ pomogla sređivanje škole „Ivo Lola Ribar“

Obeležavajući 30 godina od osnivanja, Roma Company donirala je materijal za adaptaciju i sređivanja prostorija, kao i klima uređaje za ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu

Lanac maloprodajnih i veleprodajnih objekata – Roma Company godinama posluje sa uspehom u Kraljevu, a kao društveno odgovorna kompanija, od osnivanja, pomaže zajednici u kojoj posluje.

U godini kada obeležava svoj jubilej, ova kompanija je donirala građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za uređivanje i adapataciju prostorija škole koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. Pored materijala, školi su donirani i klima uređaji za kompletnu klimatizaciju prostorija kako bi se deci i osoblju škole omogućio prijatiniji boravak u školi.

Donacija upućena Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ primer je svima koji su u mogućnosti i imaju dobru volju da pomognu radu ove ustanove. Grad Kraljevo je ovoj školi pružio pomoć od milion dinara za sređivanje toaleta i podova u produženim boravcima. Ministarstvu prosvete je izuzetno važno da učenicima, nastavnicima i ostalom stručnom osoblju pruži adekvatne uslove za izvođenje nastave. Odobreni su i produženi boravci za mlađe i za starije razrede, čime su učenici dobili mogućnost boravka tokom dana uz nadzor stručnih lica, defektologa i medicinskih sestaraistakla je Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave Kraljevo.

Sleva nadesno: Jelena Andjelkovic (Roma Company), Jovica Voštinic (Roma Company), Bojana Marinković (ŠU Kraljevo), Biljana Mandić Dimitrijević (ŠOSO Ivo Lola Ribar)

Roma Company je ovom donacijom dala svetao primer inkluzivne osvešćenosti i brige za najugroženije i najosetljivije članove naše zajednice-decu sa smetnjama u razvoju, ocenila je Biljana Mandić Dimitrijević, direktorka ŠOSO „Ivo Lola Ribar“ i dodala:

– Zahvaljujući ovoj donaciji, unapređeni su uslovi u kojima ova deca provode svoje vreme posvećeno vaspitno-obrazovnom procesu. U ime svih zaposlenih i u svoje ime Roma Company zahvaljujem i želim mnogo uspeha u budućem radu.

Zahvaljujući donaciji kompletno su okrečene i osvežene prostorije u kojima deca i zaposleni provode značajan deo svog vremena, a uz nesebičnu podršku i pomoć učenika starijih razreda i osoblja škole, uređeno je i školsko dvorište kako bi boravak napolju svima bio prijatniji i ugodniji.

Želeli smo da u godini jubileja pružimo pomoć svim lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Za ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ izdojeno je 600.000 dinara, a u nizu akcija koje sprovodimo povodom našeg jubileja, u Kraljevu smo zasadili simboličnih 30 stabala kao poruku čvrste i snažne veze sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo dugi niz godina“, poručio je Jovica Voštinić, rukovodilac Distributivnog centra Roma Company u Kraljevu.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Ivo Lola Ribar” iz Kraljeva, koja danas ima 98 učenika, osnovana je šezdesetih godina XX veka i ime nosi po predvodniku studentskog revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji i narodnom heroju Jugoslavije, Ivi Loli Ribaru. Osnovna delatnost škole je obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju.

1 komentar za naslov “„Roma Company“ pomogla sređivanje škole „Ivo Lola Ribar“

Comments are closed.