Uključimo se u kampanju Udruženja Maglič Grad (VIDEO)

Njihov cilj je da nastave da omogućavaju pristup tvrdjavi, ali i da stvore dodatni sadržaj koji će posete gostiju učiniti još zanimljivijim, a u tome možemo svi da im pomognemo

Udruženje Maglič Grad osnovano je od zaljubljenika u istoriju i prirodu, a čine ga arheolozi, planinari, umetnici… Od osnivanja u avgustu 2022. godine funkcioniše kao volonterski centar ispod srednjovekovnog utvrđenja čije ime udruženje nosi. Udruženje je neprofitnog karaktera, funkcioniše kao podrška razvoju tvrđave Maglič i radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Svojim radom na terenu obezbeđuju besplatan pristup tvrđavi tokom cele godine i održavaju je čistom i urednom za posetioce.

Miloš Sretenović, zastupnik Udruženja Maglič Grad

Sada Udruženje Maglič Grad ide korak dalje, pa su, u saradnji sa platformom Donacije.rs započeli akciju prikupljanja sredstava sa ciljem da nastave da omogućavaju pristup tvrdjavi, kao i da stvore dodatni sadržaj koji će posete gostiju učiniti još zanimljivijim!

Namera im je da u narednom periodu prikupe sredstva za saniranje skele koja je početkom godine delimično oštećena. Želja im je, takođe, da podno tvrdjave razviju Kulturni centar Magličgrad koji bi mogao da ugosti umetnike različitih biografija i tako njihov rad predstavi svima vama.

Pogledajte VIDEO:

Za sve potrebna im je podrška svih koji su u prilici i žele da im pomognu. Više o samoj kampanji zainteresovani mogu pronaći na ovom LINKU.

Tamo ćete saznati za šta je planiran svaki dinar od donacija. Potrebno je 625.000 dinara koji će biti upotrebljeni na sledeći način:

SKELA

zamena dna limene skele: 180.000 RSD (materijal 90.000 RSD i rad na zameni 90.000 RSD)

→  10 prsluka za spasavanje: 45.000 RSD

pokretne drvene klupe na skeli: 15.000 RSD

KULTURNI CENTAR MAGLIČGRAD

izolacija krova kamenog objekta: 124.000 RSD

izrada poda u kamenom objektu: 39.000 RSD

rezervoar za vodu od 4.000 L: 85.000 RSD

monofazno brojilo za struju: 44.000 RSD

vrata i prozori: 48.000 RSD

šporet na drva: 45.000 RSD

Za donatore su pripremljeni i posebni pokloni:

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete ostvarenje donaciju možete uplatiti:

→ putem platforme Donacije.rs

→ donacijom na terenu prilikom posete našem volonterskom centru Magličgrad;

→ uplatom na tekući račun:

naslovna fotografija: Udruženje Maglič Grad

M. M. D.