PRVI KORAK STEFANOVE BITKE

18. novembar 2016.

Posle prikupljenih 71.300 dinara, učenici osnovne škole “Milun Ivanović” iz Ušća poručuju “Idemo dalje za Stefana!”, najavljujući  svoje nove akcije

Devet dana od pokretanja humanitarne akciju za Stefana Despotovića, učenici škole „Milun Ivanović“, njihovi roditelji, nastavnici, zaposleni u školi i meštani Ušća uspeli su da načine prvi korak kako bi pomogli u Stefanovom ozdravljenju.

Taj korak nikako nije i poslednji, navode u obaveštenju na sajtu škole, precizirajući da je za lečenje Stefana Despotovića iz ovog mesta prikupljena je i uplaćena suma od 71.300 dinara.

“Humanitarnu akciju nastavljamo u toku naredne nedelje, najpre prodajnom izložbom kreativnih radova naših učenika, koja će se održati u četvrtak, 24.11. i petak, 25.11. od 10 časova u holu Doma kulture u Ušću, a potom i priredbom povodom Dana škole – u nedelju, 27.11. u 11 časova u Domu kulture u Ušću, koja će imati humanitarni karakter, jer će svi posetioci imati priliku da pomognu Stefanu davanjem priloga”, kažu u ovoj školi..

Oni pozivaju i sve ostale da se u što većem broju pridruže u plemenitom i velikodušnom činu, a Stefanu žele svu sreću i da s osmehom prebrodi dane koji dolaze, najavljujući da će oni dati sve od sebe da mu u toj borbi pomognu

Stefan Despotović iz varošice Ušće bije najtežu,  bitku za život. Pre mesec dana saznao je da ima tumor na mozgu. Doktor koji bi mogao da operiše Stefana nalazi se u Banjaluci i mogao bi tu operaciju da obavi samo između 23. i 25. novembra, ali za tu operaciju, ranije je saopšteno, fali još oko 5.000 evra. Mnoge javne ličnosti uključile su se u akciju prikupljanja novca za Stefanovu operaciju.

Napomena: žiro račun je otvoren na ime Nenada Despotovića, Stefanovog oca.