BOGAT, A BEZ DINARA U DŽEPU

piše Dragan Bajović

Milisav Komatović iz Ravanice kod Kraljeva, živi u lepoj kućici, nasmejan je i vedar, iako u invalidskim kolicima. On ne traži nikakvu pomoć, samo pita gde se zagubila pravna država

Milisav Komatović je čovek, građanin ove zemlje, ali je za državu, čini se, samo deo statistike. Jer, kako drugačije objasniti njegov „slučaj“. Komatović, naime,  od četvoro Aranđelovana ima sudski priznata «potraživanja iz komunalnih usluga i srodnih delatnosti“ od 111.500 eevra! Suma od koje se vrti u glavi.

Rapublika Srbija, javni izvršitelj za područje Višeg i privrednog suda u Kragujevcu, Danica Čolović, tako stoji u Zaključku o predujmu od 11. jula 2016 je bila dužna da «izvrši u roku od 15 dana naplatu dugova prema Milisavu Komatoviću». Međutim, do danas nalog kragujevačkog suda – nije izvršen. Milisav se, iako uvek vedar i nasmejan, pita koji su razlozi ćutnje i praktično „zatvorenog procesa“, iako je u pitanju povelika suma novca.

Možda smo malo preterali sa naslovom  – „Bogat, a bez dinara u đžepu“. Nije tačno da je Milisav bez dinara u džepu. Jer, on je svoj novac zaradiio tokom dugih 25 godina rada u Parizu i sada ima francusku penziju.

Zanimljiivo je da je i javni izvršitelj dobio predujam u iznosu od 113.507 dinara, ali da do danas nije preduzeo korake, ili bar oni Komatoviću nisu poznati, da od dužnika potraži novac koji se junaku ove priče duguje. Nećemo ovde pominjati ko su dužnici prema Komatoviću, ali se iz sudskog zaključka o predujmu sve može saznati.

Milisav Komatović je, zbog visokog procenta šećera, ostao bez obe noge. Uskoro će napuniti 70 godina i zato što se u odnosu sa ljudima opekao – njegovi najbolji prijatelji su mačke i psi. Neverovatno je, sve mačke i psi imaju istu nijansu.

O Komatoviću se danas brinu Božo Mitrović i njegova supruga Zorica, koja na Maloj pijaci u Karađorđevoj ulici prodaje voće i povrće. Oni su Milislavljeva veza sa svetom, od kojeg naš sagovornik želi dokaz da i u Srbiji pravna država postoji. Želi i još jedan dokaz – onaj da će uskoro od “slučaja” opet postati čovek.

3 komentara za naslov “BOGAT, A BEZ DINARA U DŽEPU

  1. . Izvedite na sud ti bandu iz kragujevca.

    Kamatovicu zakazi razgovor kod Vucica.

  2. . Pomozite ljudi ovom coveku ako mozete da naplati svoje pare i da se ta banda u kragujevcu istera iz svojih rupa.Ko zna koliko jos klijenata pati dok oni uzimaju lovu da bi zadrzavali normalnu naplatu.

    PS

    Da li je sudstvo u Kragujevcu leglo kriminala.Postoji li zakon u ovoj zemlji.

  3. . Treba da je sramota advokate i sudske izvrsitelje da se bogate nanbolesnom coveku u kolicima.Misle li oni na svoju decu.

Comments are closed.