ERAC:ODGOVORNOST ZBOG KAŠNJENJA IZGRADNJE BEDEMA MIJAJLOVIĆ:NIJE BILO KAŠNJENJA, POŠTOVALI SMO PROCEDURU (VIDEO)

Kraljevo, 8. mart 2016.

Prebacivanje lopte na relaciji Direkcija za planiranje i izgradnju i MZ Grdica

Rade Erac, predsednik MZ Grdica zatražio je danas odgovornost onih koji su, kako je rekao, dve godine davali lažnu nadu da će u Grdici biti započeta izgradnja bedema.https://www.youtube.com/watch?v=8sexKbrGUcM

“Nismo ni protestima mogli da ih nateramo da rade ono zašta su plaćeni, a danas peru ruke od svoje odgovornosti, iako se dobro zna ko je za ovo odgovoran», naveo je Erac, identifikujući kao krivce one koji vode grad, koji su izgradnju bedema, kako je rekao, hteli da koriste u predizbornoj kampanji slikajući se pored bagera.

Direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju Marica Mijajlović demantuje da je bilo kašnjenja sa izgradnjom zaštitnog bedema.https://www.youtube.com/watch?v=ODRpR91s5vg

«Od momenta kad smo preuzeli stvari, radili smo punom parom, brzinski i u skladu sa zakonom i dozvolama, a imali smo problem zbog toga što predsednik mesne zajednica Grdica Rade Erac nije na vreme obezbedio saglasnosti, pa su pregovori sa građanima trajali malo duže», rekla je Mijajlović.

Ona je dodala da su u Direkciji učinili sve da im građani veruju, jer je to bilo neophodno da se dođe do trajnog rešenja.

Erac, međutim, odgovara da mesna zajednica ne pribavlja nikakve saglasnosti, već samo može da asistira u pronalaženju vlasnika katastarskih parcela sa kojima ugovor ne potpisuje mesna zajednica, već država.https://www.youtube.com/watch?v=T4H3ik0qqIY

«Tačno je da je određeni broj ljudi izrazio sumnju, ne u mesnu zajednicu, nego u državu, zato što ih je ta ista država prevarila mnogo puta», istakao je Erac, ocenjujući da nema odgovornosti mesne zajednice.

Nekoliko meštana Grdice zaista nije dalo saglasnost za izgradnju bedema, potvrđuje on.

«Onog trenutka kada MZ budu pružili šansu da ona plati zemlju koja treba da bude izuzeta, neće biti problema», poručuje predsednik MZ, dodajući da sasvim izvesno uloga MZ nije to.

Direktorka Mijajlović tvrdi da su početni radovi na izgradnji bedema smanjili posledice poplava. Mašine će, kaže ona, moći da nastave svoj posao tek kada zemlja bude isušena.