PROJEKAT SPORTSKOG SELA NA GOČU

12. decembar 2016.

Predstavnici novosadskog preduzeća „Arko-enterijer“ predstavili idejni projekat sportskog sela, tokom čije izrade su se trudili da Goč zadrži autentičnost, a da istovremeno bude primamljiv

U Gradskoj upravi danas je održana prezentacija projekta „Sportsko selo na Goču“, koji je planiran ovogodišnjim Programom za uređivanje građevinskog zemljišta Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo

Projekat je predstavila direktorka preduzeća “Arko-enterijer” Novog Sada Slađana Dodevski Pažitnai, a od lokalnih čelnika prezentaciji su prisustvovali zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović i direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović sa saradnicima.

Prema rečima zamenice gradonačelnika, budući da je Plan generalne regulacije u završnoj fazi izrade, očekuje se da projekat sportskog sela na Goču bude unet u njega.

Ovih dana očekujemo i projekat JP „Skijališta Srbije“, sa čime bi trebalo da zaokružimo viziju razvoja planine Goč – rekla je Mijajlović, izražavajući žaljenje što Goč i dalje nije razvijen, ali i nadu da je njegova prednost upravo što nije urbanizovan.

Goč je sam po sebi jedinstven, dodala je, i zato što će u bazi svog razvoja imati osnov za đački, zdravstveni i familijarni turizam.

Novosadsko preduzeće „Arko-enterijer“ je posao izrade projekta sportskog sela na Goču dobilo na tenderu, a tokom njegovog osmišljavanja držali su se ideje da Goč zadrži autentičnost , a da bude istovremeno primamljiv zbog svojih sadržaja.

Prezentovana ideja okrenuta je sportu i stvaranju uslova da Goč živi tokom čitave godine.

Početna ideja je izgradnja hotela sa 100 do 130 ležaja u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, trpezarijom za stotinak osoba i bazenom koji će funkcionistai 24 sata svih 12 meseci – precizirala je Dodevski Pažitnai.

Planirana je i izgradnja pet novih bungalova, a ukoliko idejni projekat bude odobren, izrada glavnog počela bi vrlo brzo, najavljeno je danas, naravno pod uslovom da grad Kraljevo bude u mogućnosti da obezbedi sredstva, računajući i na donacije.

 

1 komentar za naslov “PROJEKAT SPORTSKOG SELA NA GOČU

  1. . Konačno da se neko seti Goča. Ipak, šta god da se bude radilo na Goču, prvi i osnovni uslov za razvoj Goča je rekonstrukcija puta. Sadašnje stanje puta Kraljevo – Goč je zadovoljavajuće samo za deo od Kamenice do Goča, dok ostatak i nije put nego pačvork – sve zakrpa do zakrpe. Deo troškova za rekonstrukciju i održavanje ovog puta mora da se prevali na JP ”Srbijašume”, jer njihovi teški kamioni natovareni trupcima u najvećoj meri uništavaju put. U protivnom, treba samo na početku puta staviti znak ograničenja najveće dozvoljene težine vozila na 5 tona i time eliminisati teške kamione.

Comments are closed.