BOŽIĆNI POKLONI BEBAMA

9. januar 2017.

Majkama dva dečaka i jedne devojčice, rođenim u kraljevačkom porodilištu tokom božićnih praznika, danas su uručeni tradicionalni božićni pokloni

U pitanju su vaučeri u vrednosti od po 15.000 dinara za kupovinu neophodne bebi opreme i buketi cveća.

Prvog dana Božića, u subotu 7. januara, nije rođena nijedna beba, a juče pola sata posle ponoći Radana Todorović iz sela Mlanča donela je na svet dečaka, koji još nije dobio ime.

Kraljevčanka Marina Vučković na svet je juče donela devojčicu koja će se zvati Đurđina, a Aleksandra Jakovljević postala je mama dečaka.

Ona se u ime svih porodilja zahvalila osoblju porodilišta i lokalnoj samoupravi na izdvojenoj pomoći jer, kako je rekla, i za najneophodniju bebi opremu izdaci su vrlo visoki.

Poklone porodiljama uručila je zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović koja je, najpre roditeljima beba, a onda i svim građanima Kraljeva čestitala božićne praznike sa željom da ove godine imamo više ljubavi i tolerancije jedni za druge.

Od početka ove godine, prema rečima Dragana Kaljevića, pomoćnika direktora za unapređenje kvaliteta rada Opšte bolnice Studenica u kraljevačkom porodilištu rođeno je 16 beba.

Podrška lokalne samouprave znači ne samo bolnici i porodilišu, nego i porodiljama, nadamo se da će ova praksa biti nastavljena i da će doprineti podsticanju nataliteta i smanjenju bele kuge koja hara Srbijom –  rekao je Kaljević.