PROMENJENA TRASA “SRPSKOG VOZA”

18. januar 2017.

Voz oslikan freskama, koji je probno trebalo da saobraća od Beograda do Kosovske Mitrovice, od sutra će prevoziti putnke od Kraljeva do Požege

Potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je ovakvu odluku donela iz ekonomskih razloga.

U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo”, rekla je ona, napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit – rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila i da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se “toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova, pa su teškim oružjem krenuli na njega”.

– A reč je o vozu u kome su motivi kulturne baštine Srba sa Kosova I Metohije, koja je pod zaštitom Uneska i on uopšte nije opasan” – poručila je ministarka.

1 komentar za naslov “PROMENJENA TRASA “SRPSKOG VOZA”

  1. . Da, koristiće se u Srbiji, ali se bojim da šiptari zbog natpisa i ovde naprave neko zlo…….previše je napeta situacija, samo se traži povod i dobra prilika

Comments are closed.