GRAD ĆE POMOĆI POZORIŠTU

1.februar 2017.

Posle nedavne havarije, sve predstave za koje postoje tehnički uslovi, tokom februara biće izvođene kamerno, na sceni pred pedesetak gledalaca; rad na novom projektu i tokom sanacije

Na dnevnom redu poslednje sednice Gradskog bili su programi rada ustanova sa finansijskim planom. U okviru razmatranja plana rada Kraljevačkog pozorišta i finansijskog plana za 2017. godinu, od direktora te ustanove MIška Dinulovića tražen je i izveštaj o o nedavmom pucanju vodovodne cevi.

Uskoro će biti urađen potpun premer i predračun radova koje je neophodno izvršiti, a grad će nastojati da pomogne – obećao je nakon sednice gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Predstave će tokom februara biti nastavljene u manjoj sali.

Grad će, uz podršku osiguravajućeg društva koje je osiguralo pozorište, nastojati da prostorije što je moguće pre dovede u stanje da u njima mogu da se održavaju predstave i da svi naši sugrađani i dalje uživaju u predstavama jednog od najboljih pozorišta u zemlji – naveo je gradonačelnik.

U petak 3. februara o ovome će biti reči i na konferenciji za medije u Kraljevačkom pozorištu. Na noj će direktor pozorišta izneti plan rada pozorišta tokom sanacije sale. Namera je da se u februaru sve predstave, za koje postoje tehnički uslovi, izvode kamerno, na sceni pred pedesetak gledalaca.

Ovo će biti i prilika za predstavljanje projekta, čiji je radni naslov PLAY ANDRIĆ, koju po pripovetakma Ive Andrića režira mlada rediteljka Mia Knežević.