POPRAVKA PROZORA, UMESTO FASADE

1.februar 2017.

Sredstva tražena za popravku fasade matične škole u Samailima preusmerena na zamenu prozora isturenog odeljenja te škole u selu Lazac, u kojoj se deca greju jednom peći bubnjarom i zbog neadekvatnog grejanja imaju časove od po pola sata

Prilikom razmatranja Predloga rešenja o rasporedu korišćenja budžetskih sredstava osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja za tekuće i kapitalne transfere na nivou Republike za 2017. godinu, na poslednjoj sednici Gradskog veća u raspodeli za osnovne škole izvršena je i jedna prenamena.

Umesto za popravku fasade matične škole u Samailima, novac je, odlukom gradskih većnika, preusmeren na zamenu prozora isturenog odeljenja te škole u selu Lazac, budući da deca nastavu pohađaju u učionicama koje se greju jednom peći bubnjarom, a prozori su dotrajali, tako da im časovi, zbog loših uslova za rad, traju pola sata.

Gradonačelnik Predrag Terzić, koji je nedavno posetio istureno odeljenje u Lascu kaže da je insistirao da direktorka škole finansijskim planom predvidi sredstva za sređivvanje isturenog odeljenja škole u Lascu.

Umesto toga, oni su tražili sređivanje fasade matične škole u Samailima. Dakle, trebalo je da pkola u Samailima šljašti, dok se deca u Lascu mrznu. E, neće moći, iako su mislili da, kada podnesu finansijski plan, mi više ne možemo da utičemo. Ne vodi politiku grada direktorka bilo koje osnovne škole, nego mi, pa smo na Gradskom veću i izvršili prenamenu sredstava – pojasnio je Terzić

On je dodao da to što se neko rodio u selu 20 kilometara udaljenom od grada ne znači da ne može da bude dobar đak, da sutra ne može da bude dobar inženjer, dobar lekar, pravnik.

I to dete ima pravo da se školuje kao i svako dete u centru grada. Moramo da vodimo računa o svoj deci, a ne da imamo povlašćene i one koji nemaju nikakva prava – naglasio je gradonačelnik, dodajući kako svi koji misle da mogu da vode politiku grada treba da se kandiduju na sledećim izborima, kako bi videli koliko su sposobni.

 

 

 

 

2 komentara za naslov “POPRAVKA PROZORA, UMESTO FASADE

  1. . U filmu “O pokojniku sve najlepše” Predraga Gage Antonijevića iz sada daleke 1984 godine je ona čuvena replika o otvaranju rudnika  u selu “jer se  TU drug Sredoje kad je bio mali igrao i našao ugalj” Naš drug Sredoje- drPT je bio na igranci u Lascu(zabeležio RTS) i zaključio da prozori na školi ne valjaju a da fasada MONTAŽNE škole u Samailima (sazidana 82 god) ” će da šljašti”.Posta čovek preko noći stručnjak i za fasade. Može to danas svako ko ima skupštinsku većinu.Inžinjeri, arhitekte i ostali stručnjaci..to što ste učili u vašim školama okačite mačku o rep-nemate skupštinsku većinu..Ostaje nam samo da vladajuća koalicija počne da poništava prirodne zakone i u brza naše NapreDNO propadanje.

  2. . U filmu “O pokojniku sve najlepše” Predraga Gage Antonijevića iz sada daleke 1984 godine je ona čuvena replika o otvaranju rudnika  u selu “jer se  TU drug Sredoje kad je bio mali igrao i našao ugalj” Naš drug Sredoje- drPT je bio na igranci u Lascu(zabeležio RTS) i zaključio da prozori na školi ne valjaju a da fasada MONTAŽNE škole u Samailima (sazidana 82 god) ” će da šljašti”.Posta čovek preko noći stručnjak i za fasade. Može to danas svako ko ima skupštinsku većinu.Inžinjeri, arhitekte i ostali stručnjaci..to što ste učili u vašim školama okačite mačku o rep-nemate skupštinsku većinu..Ostaje nam samo da vladajuća koalicija počne da poništava prirodne zakone i u brza naše NapreDNO propadanje.

Comments are closed.