I DVE ŽENE MEĐU MIROVNJACIMA

10. mart 2017.

U Lađevcima kod Kraljeva svečano je ispraćen 13. kontigent oficira, podoficira i vojnika (među kojima i dve žene-vojnici) u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija na Kipru

U misiju očuvanja mira na Kipru, u šestomesečnu smenu, odlazi 37 pripadnika streljačkog voda 98. vazduhoplovne brigade i šest vojnika iz drugih jedinica, među kojima su i dve žene vojnici.

Svečanosti u Lađevcima, pored rodbine, predstavnika gradova Kraljeva i Čačka prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković i komandant RV i PVO general major Ranko Živak.

General Diković rekao je da danas Vojska Srbije ima čast da učestvuje u deset misija mira u svetu i da svoje zadatke obavlja vrlo dobro, a da  je ova jedinica imala najbolju ocenu tokom priprema, pa se od nje očekuje da tako obavi i predstojeći zadatak.

Naša vojska je u funkciji izgradnje mira. Budno pratimo sve što se događa na ovim prostorima i dnevno procenjujemo sve događaje koji bi mogli ugroziti bezbednost građana Srbije. Tako našu vojsku i pripremamo i ona je spremna na svaki odgovor ugrožavanja naše bezbednosti – ocenio je Diković.

Prema njegovim rečima, to je pokazano i na nedavno izvedenoj proveri snaga za brza reagovanja.

Srbija ima obučenu i spremnu vojsku, što je interes građana Srbije, a vi ćete svojim ponašanjem i profesionalizmom štititi taj interes – poručio je vojnicima general Diković.

foto: print screen youtube