NOVO RUHO PEDIJATRIJE

20. mart 2016.

Dečje odeljenje kraljevačke Opšte bolnice Studenica kompletno je rekonstruisano posle 25 godina, a za tu namenu Ministarstvo zdravlja izdvojilo je dva miliona dinara

Pre tačno četvrt veka služba Dečjeg odeljenja useljena je u Hiruršku bolnicu.  Tokom dugog niza godina prostorije i opremu nagrizlo je vreme, pa su donedavno, ovako izgledali delovi odeljenja.

Sada je odeljenje pedijatrije sada je dobilo novo, lepše lice.

Kompletno je sređeno osam mokrih čvorova, kupatila, adaptiran je prostor za smeštaj dece čije zdravstveno stanje zahteva izolaciju, okrečene su bolesničkih soba, ofarbana stolarije, voskirani podovi. Kako se ne bi remetilo lečenje najmlađih pacijenata, renoviranje je obavljano parcijalno. Radovi su završeni u planiranom roku, a prostor na dečjem odeljenju odiše svežinom.

Dr Zoran Mrvić, direktor bolnice kaže da je ova rekonstrukcija planirana još prošle godine, ali je usled nedostatka finansijskih sredstava odložena. Zahvaljujući resornom ministarstvu i angažovanju rukovodstva ustanove obezbeđena su potrebna sredstva, a najavljena su nova ulaganja u rekonstrukciju drugig odeljenja.

Dodatnih 3.200.000 dinara Ministarstvo zdravlja je opredelilo za rekonstrukciju drugog sprata Hirurške bolnice (prostor u kome je smeštena Služba ginekologije i akušerstva). Usled velikih snežnih padavina i formiranja ledenog pokrivača na krovu iznad porodilišta tokom januara, došlo je do prokišnjavanja u holu porodilišta, pa će ova sredstva biti iskorišćena za adaptaciju krova i celokupnog odeljenja. Pored toga, očekujemo realizaciju još nekih projekata od ukupno osam, za koje smo konkurisali kod različitih Ministarstava – rekao je Mrvić.

Dr Srđan Vukašinović, Načelnik Službe pedijatrije izrazio je zadovoljstvo zbog poboljšanih uslova za rad zaposlenih i smeštaj naših pacijenata. Posebno je istakao nesmetan rad na odeljenju tokom izvođenja radova.

Ovim je zaokružen proces opremanja pedijatrijske službe, jer su uz obezbeđenu opremu (ultrazvučni aparat, oksimetar, infuzione pumpe) stvoreni vrhunski uslovi za rad i lečenje najmlađih pacijenata, ponosno ističu u ovoj bolnici.