BAR SMO U NEČEMU PRVI

18. mart 2016.

Kraljevo prvi grad u Srbiji koji je prijavio štetu posle poplava

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je danas, gostujući na Radio-televiziji Srbije, da je proces prijave štete nastale od poplava i izdavanja rešenja u Kraljevu već gotov, te da očekuje da naredne nedelje bude gotov i u drugim lokalnim samoupravama.

Lučani su, prema rečima Blagojevića, pretrpeli najveću štetu, ne toliko po broju objekata, već po obimu štete na njima.

Država je opredelila 290 miliona dinara za pomoć onima čije su kuće oštećene u poplavama, privredi i poljoprivredi .Blagojević je dodao da država ne radi naknadu štete, već pruža pomoć i da ta pomoć najčešće nije ravna iznosu štete.

“To nisu velika sredstva, ali nisu ni mala, daje se između 1.000 i 5.000 evra ljudima kojima su kuće oštećene, a dva do tri miliona dinara onima kojima su kuće srušene. Država je uvek priskakala u pomoć i uvek će, ali neće raditi naknadu štete”, rekao je Blagojević.

On je dodao i da je veliki problem što mnogi objekti nisu osigurani, navodeći da je danas broj osiguranih stambenih objekata manji nego što je bio 2014. godine, što je fenomen koji, kako je rekao, ne ume da objasni..