IPSOS – IZLAZNOST DO 12 SATI 20,03 ODSTO

2. april 2017.

Republička izborna komisija saopštila je da je do 10 časova glasalo 10,56 odsto upisanih birača, a nove podatke saopštiće u 15 časova; izlaznost u Kraljevu manja od republičkog proseka

Građani Srbije danas biraju predsednika Republike. Izlaznost do 10 sati, pema podacima Republičke izborne komisije bila je 10,56 odsto, saopštili su predstavnici  Republičke izborne komisije na sednici u 11 časova.

Svežije podatke, kako kažu na osnovu  99,4 odsto obrađenog uzorka saopštila je agencija IPSOS, a po njima je do podneva glasao svaki peti građanin Srbije koji ima biračko pravo.

Nove podatke RIK će saopštiti na prvoj narednoj konferenciji za novinare u 15 časova.

U Kraljevu je, u skladu sa instrukcijama Republičkog zavoda za statistiku, u 10 sati napravljen napravljen presek, kada su prikupljeni podaci sa šest od 130 biračkih mesta na teritoriji grada Kraljeva. Prosečna izlaznost do 10 sati, pokazao je ovaj uzorak, u Kraljevu je bila 9,49 odsto.

Radnom telu, saznajemo, nisu prijavljene nepravilnosti koje bi nadležnosti tretirali kao ozbiljne. Biračka mesta su otvorena na vreme, a bilo je tehničkih intervencija, jer su na nekim mestima falile koverte ili baterije.