TREĆI DAN PROTESTA U KRALJEVU

6. april 2017.

Od utorka, gotovo isti broj učesnika protestnom šetnjom ulicama Kraljeva izražava nezadovoljstvo stanjem u zemlji, ponavljajući da će okupljanja trajati do ispunjenja zahteva koje su juče saopštili javnosti

Okupljanje na Trgu srpskih ratnika, večeras prvi put bez kiše, pa onda u šetnju gradskim ulicama kako bi sugrađane animirali da im se priključe, jer žele da ih u protestu bude još više. Nekoliko stotina, uglavnom mlađih Kraljevčana večeras su istakli i nove transparente na kojima su ispisali poruke: „Ne vređajte nam inteligenciju“, „Šta je sa 800.000 neprijavljenih Srba?“, „Ko je izveo studente na ulicu? AV“ i „Crveno svetlo za gradonačelnika semafora“.

Zahtevi učesnika „Protesta protiv diktatute 2017.“ koji i dalje saziavaju preko društvenih mreža, tvrdeći da nemaju vođu protesta su: poništavanje izbora i raspisivanje novih, smena članova Republičke izborne komisije zbog, kako studenti kažu, „slugeranskog odnosa prema vlasti i kršenja Ustava Srbije; smena direkrtora i urednika Radio-televizije Srbije, zbog neobjektivnog informisanja građana o životu u Srbiji“.

Tu je i zahtev da „sve političke stranke koje su bile na vlasti upute i izvinjenje građanima Srbije, da priznaju da su napravili ogromnu štetu državi i građanima, pristanu da budu procesuirani svi koji su napravili štetu i da se pridruže protestu posle izvinjenja i pristanka na procesuiranje“.

Protesti u Kraljevu protiču u miru. Desetine hiljada mladih protestuju širom Srbije, a novi protesti su najavljeni za večeras i u drugim gradovima. 

6 thoughts on “TREĆI DAN PROTESTA U KRALJEVU

 1. . Nije mi jasno ko su ti koji koriste svaku priliku da ispljuju Vladana Slavkovića? I zašto? Dečka ne poznajem dovoljno da bih imao neko posebno mišljenje o njemu, ali ono što znam je da je na pravoj strani. Siguran sam da je mogao, da je hteo, da se učlani u SNS i da uživa u beneficijama koje to članstvo donosi. Ali, za razliku od nekih drugih, on to nije učinio. Da jeste, oni koji ga danas pljuju ne bi smeli ni ime da mu pomenu, zavukli bi se u mišju rupu. Zato, molim vas, ako već nešto komentarišete, neka se ti komentari baziraju na onome što se radi, a ne na onome što neko o nekome misli. U protivnom, osnovano ću smatrati da su takvi komentari proizvod SNS-ovskih botova.

 2. . Ko su ti??? 
  Zavidni i ljubomorni. 
  Bolesna opterecenost Slavkovicem i Lokalnim frontom. Lečite se bre ljudi.

 3. . “…Dečka ne poznajem dovoljno da bih imao neko posebno mišljenje o njemu.” Gospodine Vukadinovicu, malo se raspitajte po gradu o Slavkovicu, a onda komentarisete. Nekada je i G17 bio prava strana, zar ne? Secate se koalicije DS i SPS? 
  A nije u SNSu zato sto ga nece, vec se isprovaljivao u svim prethodnim strankama u kojima je bio.

 4. . Gospodin vam lepo kaže “Dečka ne poznajem…”, a vi uporno “raspitajte se po gradu”. To samo govori o vama. Zar se vi raspitujete po gradu i po carsijskim pricama gradite mišljenje o nekome???

 5. . Biljana, u pravu ste. Da ne bi isao po gradu najbolje da direktno o Slavkovicu pita Milosa Nesovica, Ljubisu Jovasevica, Branka Kaplarevica, Jovana Nesovica, Vula Mitrovica i jos neke lokalne lidere. Svi imaju udela u Slavkovicevom razvojnom putu ispod zita. A moze da ode i do Suda, i tamo ima sto sta.

Comments are closed.