PROTIV NELEGALNE TAKSI KONKURENCIJE

10. april 2017.

Na nivou grada Kraljeva biće formirano radno telo koje, na osnovi jasnih kriterijuma, treba da utvrdi najnižu cenu polaska i vožnje po kilometru, jer su neka taksi-udruženja formirala cene ispod dogovorenog minimuma

Do sada je, kažu, u Kraljevu postojala neka vrsta prećutnog dogovora između predstavnika taksi udruženja o najnižoj ceni polaska i najnižoj ceni vožnje po kilometru. Pre nekoliko meseci, međutim, neki od predstavnika taksi udruženja su formirali cene ispod njihovog dogovorenog minimuma. 

Zato smo mi odlučili da formiramo radno telo u koje će ući predstavnik Gradskog veća, diplomirani ekonomista koji radi u Gradskoj upravi, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo isaobraćajno-komunalne delatnosti, saobraćajni inženjer koji radi u tom odeljnjenju, ali i predstavnik taksi udruženja oko kojeg su se svi zajednički saglasili. Oni će na sednici, na osnovu jasnih kriterijuma, doneti najnižu cenu polaska i vožnje po kilometru – kaže gradonnačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On dodaje da lokalna samourava na taj način želi da spreči nelegalnu konkurenciju, da oni koji rade ispod minimuma troškova ne budu nelegalna konkurencija onima koji realno postavljaju cene svojih usluga.

Oni tako mogu da poraze konkurenciju, preuzmu tržište. Nije u interesu građana, ni grada, zato što svi koji legalno posluju, zapošljavaju veliki broj naših građana, plaćaju porez državi, a mi moramo da pronađemo način kako da zaštitimo i radna mesta u ovom gradu i ljude koji legalno rade svoj posao – poručio je Terzić.  

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima udruženja taksi prevoznika, kome su prisustvovali  i predsednik Skupštine, i načelnik Raškog upravnog okruga, i predstavnici Saobraćajne policije i Prekršajnog suda, napravljen je dogovor oko načina na koji će se lokalna samouprava boriti protiv nelegalnih taksista.

One thought on “PROTIV NELEGALNE TAKSI KONKURENCIJE

  1. . Kadija te tuži, kadija ti sudi….
    Demokratija druže tj. konkurencija…

Comments are closed.