DAN MEDICINSKE ŠKOLE U KRALJEVU

12. maj 2017.

Svečana akademija koju su priredili učenici i njihovi profesori, bila je prilika, da krunišu uspehe iz prethodne godine, u kojoj su vredno radili, kako rekoše – da se ne postide oni koji će doći posle njih, ali i da budu dostojni svojih prethodnika

Od 1958. godine, kada je osnovana, misija Medicinske škole u Kraljevu je ista – obrazovanje kao ideja vodilja i želja za sticanje znanja koju svaka generacija ispunjava u skladu sa mogućnostima koje su joj pružene. Kako je istakla direktorka Biljana Bojanić, Medicinska škola se obrazovanjem, vaspitanjem i bogaćenjem duha temeljila na pravim vrednostima, negujući i spajajući tradicionalno sa savremenim.

Da posvećenost, marljivost i znanje donose uspeh, pokazuju brojna priznanja i nagrade učenika na takmičenjima – iz istorije, stranih jezika, biologije, zdravstvene nege, sporta. Savremeni nastavni procesi, mnogobrojne vannastavne aktivnosti, inovacije, samo su neki od uslova koje smo ispunili kako bismo postali mera kvaliteta – rekla je direktorka škole na svečanoj akademoji u multimedijalnom centru Kvart. Ona se zahvalila roditeljima što su im ukazali poverenje i poručilai:

Učinićemo sve što je u našoj moći da vaša deca sutra budu naš ponos.

Učenicima je poželela lepo druženje, da dugo budu deca, da uzmu svaki delić znanja koji se u školi može uzeti.

Želim vam odličnu saradnju sa nastavnicima, uz puno međusobnog poštovanja, ali u isto vreme i disciplinovan, ozbiljan rad i odricanja koja će vas dovesti do uspeha i bogate karijere – istakla je direktorla.

Svečanoj akademiji povodom 59. rođendana Medicinske škole u Kraljevu, pored đaka i njihovih roditelja, profesora, direktora drugih škola, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, kao i gradonačelnik Predrag Terzić, kojem je, za uspešnu saradnju i podršku u radu, u ime kolektiva škole, zahvalnicu uručila direktorka Biljana Bojanić. Ona je istakla svesrdnu podršku koju gradonačelnik i grad pružaju Medicinskoj školi.

Pozdravljajući domaćine i njihove goste, gradonačelnik je zahvalio na ovom priznanju i istakao značaj saradnje lokalne samouprave sa obrazovnim institucijama, a učenicima je poručio:

Uvek su me savetovali da izbegavam dve stvari – da pričam ono što mislim, i nisam ih poslušao, i da se obraćam deci – zbog toga što im pričam nešto što im ne govore ni učitelji, ni roditelji. Nije najvažnije biti najbolji đak, niti nizati sve same petice. Najvažnije je učiti celog života. Najvažnije je sećati se svojih profesora, svoje direktorke. I pitati. Kada počnete da radite ono za šta ste se školovali, treba da pitate za neki novi trik, za nešto novo, za nešto što možda niste mogli da pročitate u udžbenicima. Zato je najvažnije kontinuirano učiti i truditi se da budete najbolji u poslu koji radite. Ako se sutra svi vi, buduće medicinske sestre, budući fizioterapeuti, kozmetičari, lekari, budete potrudili da svoj posao radite najbolje što možete, ova zemlja i ovaj grad će napredovati.

Svečana akademija koju su priredili učenici i njihovi profesori, bila je prilika, da krunišu uspehe iz prethodne godine, u kojoj su vredno radili, kako rekoše – da se ne postide oni koji će doći posle njih, ali i da budu dostojni svojih prethodnika. Učestvovali su na takmičenjima, osvajali nagrade, organizovali humanitarne akcije. Učenici su zahvalili profesorima na trudu i strpljenju koje ulažu da bi ih pravilno obrazovali i vaspitali, zahvaljujući kojima su mnogi od njih postali lekari, profesori, medicinski radnici, a pre svega – ugledni i dobri ljudi.

U programu su učestvovali učenici škole – vokalno-muzički sastav sa nizom numera zabavne i narodne muzike, kao i dramska sekcija sa predstavom „Narodni poslanik“ Branislava Nušića.