ODBROJAVANJE: VESELI SPUST 2. JULA

23. maj 2017.

Predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije biće Zoran Babić, v.d. direktor “Koridora Srbije”, a direktor “Veselog spusta” Aleksandar Erac; organizatori najavljuju i brojne prateče programe

Održavanjem prvog sastanka Organizacionog odbora “Veselog spusta 2017”, zvanično su počele pripreme za održavanje jedne od većih manifestacija u Srbiji, sa tradicijom dugom 28 godina, po kojoj je Kraljevo i prepoznatljivo.

Na danas održanom sastanku Organizacionog odbora za predsednika tog tela izabran je Zoran Babić, vršilac dužnosti direltora preduzeća “Koridori Srbije”, a direktor “Veselog spusta” biće Aleksandar Erac, direktor kraljevačke filjale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Sastanku su pored organizatora, Kajak kluba ” Ibar”, Turističke organizacije Kraljevo, a pod pokroviteljstvom grada, prisustvovali direktori i predstavnici javnih preduzeća i ustanova koji su na direktan ili indirektan način uključeni u organizaciju, naročito kada je aspekt bezbednosti u pitanju. Prošle godine bezbednost je bila na visokom nivou, jer od starog grada Magliča do Kraljeva nije bilo nijedne povrede.

Dogovorili smo se o načinu funkcionisanja Organizacionog odbora, osnovali nekoliko specijalizovanih timova, pripremili program “Veselog spusta”, pa očekujemo da u narednih nekoliko dana različiti odbori zasedaju i iskoordiniraju svoj rad, kako bi bila organizovana prva radna sednica Organizacionog odbora i sve bilo spremno za manifestaciju 2. jula – izjavio je nakon današnje sednice gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je dodao kako očekuje da predstavnici Organizacionog odbora u emisijama na televizijama sa nacionallnom frekvencijom promovišu “Veseli spust”, kako bi on privukao veliki broj učesnika iz drugih gradova i, kako je rekao, prijateljskih mesta van Srbije.

Program manifestacije, po tradiciji, počinje “Novinarskim spustom”, sedam dana pre zakazanog održavanja «Veselog spusta», koji će ove godine biti održan 28. put.  Tu su i akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta i Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Kap po kap-život”, čišćenje korita Ibra i uređenje prostora oko Magliča (najveći deo posla tradicionalno odrade Kajak klub “Ibar” i JKP “Čistoća”). Takođe, 24.. juna biće održana i vežba obuke spasavanja na divljim vodama, koju realizuje Sektor za vanredne situacije.

Svi ostali detalji biće poznati tek kada Organizacioni odbor održi svoj prvi radni sastanak.

2 komentara za naslov “ODBROJAVANJE: VESELI SPUST 2. JULA

  1. . Babić i Erac, pa to neće biti spust već potop ! Ako su njih dvojica ljudi koji treba da organizuju i promovišu naš Veseli spust onda smo mi u velikom problemu. Njihovim postavljenjem na čelo Spusta, vi ste degradirali i grad i Spust !

Comments are closed.