PARTNERSTVO KRALJEVA I MARIBORA

2. jun 2017.

U gradu na Ibru, predstavnici grada Kraljeva i Maribora potpisali Pismo o nameri, kojim se stvaraju uslovi za saradnju na projektima kojima može da se konkuriše kod EU fondova

Gradonačelnici Kraljeva i Maribora, dr Predrag Terzić i dr Andrej Fištravec, potpisali su danas u našem gradu Pismo o nameri, kojim se stvaraju uslovi za saradnju na projektima koji su od velikog značaja, pre svega za ispunjenje javnog interesa oba grada.

Prilikom posete Kraljevu, delegacija partnerskog Maribora, u kojoj su, pored zvaničnika grada, i predstavnici OŠ Drago Kobal“, posetili su i OŠ „Sveti Sava“, manastir Žiču, kao i ustanove kulture našeg grada.

Delegaciju Maribora čine: župan tj. gradonačelnik Maribora dr Andrej Fištravec, Andrej Verlič – zadužen za saradnju sa gradom Kraljevom, Tjaša Krunić – zadužena za međunarodnu saradnju, kao i predstavnici Osnovne škole „Drago Kobal“ sa kojom kraljevačka OŠ „Sveti Sava“ ima uspostavljenu saradnju. U ovoj „školskoj“ delegaciji Mariborčana su  direktor Aleksander Jeršič i njegovi saradnici.

foto: FB stranica gradonačelnika Kraljeva