DONACIJA AMBULANTI DEČJE HIRURGIJE

21. jun 2017.

U znak zahvalnosti za negu, koju je tim lekara, medicinskih sestara i tehničara Dečje hirurgije u kraljevačkoj bolnici pokazao brinući o njihovom sinu, roditelji dečaka V. K. koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, poklonili ambulanti komadni nameštaj

Posle pretrpljenog vršnjačkog nasilja, prošle godine je na odeljenju Dečje hirurgije zbrinut dečak V.K. star 13 godina. Njegovi roditelji i predstavnici preduzeća ”Studenica Elektro” iz Ušća u znak zahvalnosti poklonili su komadni nameštaj za ambulantu dečje hirurgije (dve komode, radni sto, toaletni stočić) i medicinsku opremu: pulsni oksimetar, nazalni aspirator, digitalni tenzimetar, digitalni inhalator, kao i jedan televizor za pacijente koji se leče na ovom odeljenju.

Dečakova majka Tanja Kanjevac kaže da je ova donacija znak roditeljske zahvalnosti «za ljubav, negu i brigu koju je pokazao tim lekara, medicinskih sestara i tehničara koji rade u Službi dečje hirurgije».

U danima kada je zbog pretrpljenog stresa bilo veoma teško i našem sinu i nama, osoblje ovog odeljenja je svojim brižnim i, iznad svega, visoko profesionalnim odnosom pomoglo da prebrodimo nevolju koja nas je zadesila. Volela bih da smo sada mogli da nabavimo sve što je potrebno kako bi se rad u ovoj službi unapredio, ali nadam se da će za to biti prilike – rekla je gospođa Kanjevac.

Dr Zoran Stevanović, načelnik Službe dečje hirurgije je zahvalio donatorima i skromno rekao da su svi oni samo radili svoj posao i ništa više od toga. Pozvao je i druge društveno odgovorne organizacije i pojedince da svojim donacijama pomognu u stvaranju boljih uslova za lečenje pacijenata.

Dragana Petrović, PR Opšte bolnice “Studenica” Kraljevo