USKORO SMS PARKIRANJE I U KRALJEVU?

13. jul 2017.

Na sutrašnjoj sednici gradske skupštine pred odbornicima će se naći i predlog da se u dnevni red uvrsti tačka sa izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, koja prethodi odluci o SMS parkiranju

O Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima odbornici će raspravljati zato što je Kraljevo jedan od retkih gradova u Srbiji, ako ne i jedini u kome ne postoji mogućnost plaćanja parkiranja putem SMS-a, rekao je posle današnje sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić. On je podsetio da  takvu mogućnost imaju građani u manjim mestima, u okolnim opštinama Vrnjačkoj Banji i Raški.

Neophodno je prvo doneti odluku o parkiralištima, da bismo nakon nje doneli odluku o SMS parkiranju i konačno ušli u ovaj proces. Mi danas imamo situaciju da je parkiranje na teritoriji grada Kraljeva jeftino, zato što neko ko se parkira plati samo sat vremena, ode, pojavi se posle tri, četiri, pet, sati, sedne u auto i ode kući ili eventualno doplati još jedan sat. Ono što mene kao gradonačelnika Kraljeva interesuje, a i direktora JKP “Čistoća“, jeste – koliko mesečno para mi „uberemo“ manje na osnovu toga što ne postoji SMS parkiranje? Kada se bude naplaćivao svaki sat parkiranja, biće mnogo više slobodnih parking mesta, a onda ćemo videti veoma jasno šta su potrebe grada Kraljeva i da li je neophodno da uđemo u izgradnju garaže – pojasnio je Terzić.

3 komentara za naslov “USKORO SMS PARKIRANJE I U KRALJEVU?

  1. . A sta je sa ulicom Milosa Velikog nekadasnjom Lenjinovom, koja je totalno ruglo u samom centru grada. Puna je rupa a pritom ne postoji nikakva vrsta naplate parkinga pa se svi uguravaju tu u nadi da nadju besplatno parking mesto. U tom procesu zagrocavajuci nama stanarima zivot u svakom mogucem smislu… Neiskusni vozaci unistavaju nama stanarima automobile, deca vrsti na vrucini svadjamo se a po nekad cak i manji fizicki obracun. I sve to zbog parkinga!

  2. . treba da imamo zato što i “manji” imaju a mi nemamo?
    da vidimo da li je neophodna izgradnja garaže?

    još smo i dobri…

  3. . Hoće li biti svečanog puštanja u rad tog SMS parkiranja i ko će da preseče vrpcu, veliki AV, naša Maja ili neki lokalni terijer ?

Comments are closed.