MANIFESTACIJA FREZI U ČAST

Treći skup motokultivatora pod nazivom “Frezijada 2017”, održan je proteklog vikenda u Progorelici, mestu sa najviše motokultivatora po broju domaćinstava,

Organizatori Frezijade i ove, kao i ranijih godina, bili su Mesna zajednica Progorelica, OFK Progorelica i Udruženje građana Dolina Kraljeva.

Učesnici su se okupili u Progorelici kod preduzeća “Pantelić”, a tačno u podne nakon intoniranja himne Bože pravde i prigodnog kulturno-umetničkog programa, 38 motokultivatora sa zastavama Srbije i brojnom posadom krenulo je u svečanu vožnju.

“Frezijada” je najpre zaposela Ibarsku magistralu, krećući se do “Hyundai Marić centra”. Potom je seoskim putevima išla kroz Progorelicu, u krug, do livade kraj “Bugarske česme”. Nakon završenog defilea vozači motokultivatora su sa gostima odrigrali “Šofersko kolo”, nadmetali se u seoskim sportskim igrama, a posle se i počastili uz hranu i piće pod “šatrom”, gde je sve učesnike zabavljao je muzički bend.

Slavko Marić, predsednik Udruženja “Dolina kraljeva”, i jedan od organizatora “Frezijade” zahvalio se učesnicima, gostima, medijima, preduzećima i pojedincima koji su pomogli “Frezijadu”, uručio je svima zahvalnice.

Sve je proteklo u najboljem redu jedino nam vremenski uslovi nisu išli na ruku, pa je ove godine broj motokultivatora bio manji nego prethodne. Obogatili smo program seoskim sportskim igrama i fudbalskim turnirom na kome su učestvovali lokalni klubovi, a titulu najboljeg odnela je domaća ekipa OFK Progorelice. Za mladje posetioci Frezijade organizovan je ringišpil tako da ni oni nisu ostali uskraćeni za zabavu. Plan nam je da ovu već tradiconalnu manifestaciju omasovimo i da njen program obogatimo jednim muzičkim koncertom, ali o tome ćemo sve naknadno obavestiti – rekao je Marić.

Proglašene su i tri najlepše i najorginalnije Freze koje su dobile prigodne nagrade.

Treću nagradu i gajbu piva odneo je Vladimir Milenković iz Progorelice, drugo mesto – vaučer za večeru za dve osobe, pripao je Goranu Čukiću iz Jarčujaka, a prva nagrada – pečeno prase – Ivanu Ugrenoviću iz Progorelice, za njegovu frezu koja je ove godine proglašena najlepšom.

 

One thought on “MANIFESTACIJA FREZI U ČAST

Comments are closed.