SPORTSKI AERODROM ĆE BITI IZMEŠTEN?

Upitan da li izgradnja ove saobraćajnice ima veze sa zahtevom investitora iz Nemačke koji su prošlog meseca izrazili zainteresovanost za izgradnju fabrike baš na prostoru sportskog aerodroma, zbog čega je negodovao jedan deo kraljevačke javnosti, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Aleksandar Nestorović kaže:

Ne bih baš rekao da je bilo negodovanja, jer smo mi u razgovoru sa ljudima iz Sportskog Aero-kluba predvideli sve mogućnosti i došli do zajedničkog stava da je potrebno izmestiti sportski aerodrom odavde. Naši smo lokalciju i već poslali Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, koji se složio sa ponuđenim lokacijama, Naredna adresa nam je Saobraćajni fakultet, gde treba da saznamo šta nam je sve potrebno za projektnu dokumentaciju, pa može da se desi da čak i u rebalansu budžeta u septembru opredelimo sredstva za pripremu te planske dokumentacije – najavio je Nestorović.

On je dodao da niko iz lokalne samouprave ne želi da nestane sportski aerodrom koji ove godine slavi 90 godina postojanja, ali da će grad finansirati izgradnju novog sportskog aerodroma, odnosno da će aerodrom biti preseljen na lokaciju na kojoj, kako je rekao, nikome neće smetati.

Oni su na ovom postojećem prostoru i sami ograničeni, a ograničavaju i druge oko sebe. Visina lampiona koje postavljamo duž rekonstruisane saobraćajnice neće biti po propisu, zato što postoje pravci na kojima bi njima smetali, tu je i problem sa izdavanjem saglasnosti za svaku rekonstrukciju. I oni su shvatili da je ovo tegoba, pa smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili da krenemo sa izmeštanjem sportskog aerodroma u Kraljevu – kaže Nestorović, potvrđujući da se o Vrbi govori kao o novoj lokaciji, uz trasu budućeg auto-puta gde, kaže, trenutno ne postoje nikakva ograničenja za jedan aerodrom ove vrste, koji će na tom mestu, od grada jednako udaljenom kao I sadašnja lokacija) biti uvršćen i u novi Prostorni plan..

Postoji i tužba Aero-kluba prema gradu Kraljevu koja će biti povučena kada budemo potpisali ugovor o investiranju grada u izgradnju sportsko aerodroma na drugoj lokaciji – najavio je Nestorović.

Ima u Aero-klubu i vrlo nezadovoljnih članova koji se pitaju da li je moguće da je jedini inetersantan prostor investitorima u Kraljevu baš postojeća pista, ali Nestorović kaže da zainteresovane investitore nije zanimala pista kao pista:

Oni imaju svoje zahteve i standarde. Kraljevo ima problem zato što je svaka lokacija koju mi nudimo investitorima ogranična na širinu od 180 metara. Trenutno nemamo nijednu lokaciju koja ima veću širinu, a investitori imaju zahtev da širina zemljišta bude najmaje 200 do 250 metara, jer se radi o fabrikama koje imaju po 20.000 kvadrata. Dakle, nije im bitna pista, već mi pored Sportskog aerodroma imamo lokaciju od 11 hektara, koja je širine 170 metara, pa nam je potrebno još 80 metara da bismo mogli da ponudimo lokaciju koju bi svi prihvatili – pojašnjava Nestorović, dodajući da je Upravni odbor Aero-kluba prihvatio odluku o izmeštanju aerodroma

2 komentara za naslov “SPORTSKI AERODROM ĆE BITI IZMEŠTEN?

  1. . Postigao je Mago dogovor sa predsednikom, nije mu džaba dao podršku na predizbornoj promociji

Comments are closed.