“MILOŠEVIĆ JE BIO ISTINSKI VOĐA, VUČIĆ TO NIJE”

21. april 2016.

“Sloba je imao svoje stvarne sledbenike, dok Vučić vlada na načine koji se najmanje oslanjaju na istinsko poverenje”, smatra glumica Bojana Maljević

Retki su istorijski trenuci kada se glasa „za“, jer je demokratija, nažalost, izbor između manjeg i većeg zla, rekla je glumica Bojana Maljević, učestvujući na tribini koju je u Kraljevu organizovala Balkanska istraživačka mreža (BIRN) Srbija.

“Ima stvari koje su iste kao što su bile pod prethodnim vladama. Da ne govorim o nadi koju smo svi imali nakon promena 2000. godine. Retki su trenuci kada se pojavi neka opcija ili pojedinac iza kojeg narod stane, bila ta opcija ili pojedinac u pravu ili ne, zasluživali to, ili ne. Razlika između Miloševića koji je, nažalost, imao veliko biračko poverenje naroda i Vučića koji to poverenje, takođe nažalost, ima – jeste u tome što je Milošević imao svoje stvarne sledbenike, ljude koji su mu verovali, stajali iza njega, išli iza te političke opcije koja nas je potpuno razvalila”, ocenila je Maljević.

Prema njenom mišljenju, Milošević je bio vođa u pravom smislu te reči.

“Moj je utisak da vladavina Vučića pokazuje da on nije pravi vođa, nego vlada na neke druge načine koji se najmanje oslanjaju na istinsko poverenje i na sledbenike koji veruju u njegovu politiku, pa ga zato biraju kao opciju. To govore i mnoga istraživanja, treba samo da pogledate ko glasa za njega: teško da su to ljudi koji uopšte razumeju o čemu se priča kada se govori o evrointegracijama i tako dalje“, istakla je glumica.

Ona je dodala da niko, čak ni najbolji ne zaslužuju da imaju apsolutnu vlast.

“Za mene je motiv izlaska na izbore da glasamo da se smanji nečija moć. Izlazimo na izbore da bismo smanjili moć jednog čoveka u ovoj zemlji, namerno kažem moć, a ne vlast, jer su to dve različite stvari“, rekla je Maljević.